Rabarber trifli med makroner

Opskrifter på kager

Rabarber trifli med makroner. Smagen af sommer og sol, selv når solen ikke skinner! Og det gør den jo så ikke altid herhjemme, selvom kalenderen siger sommer. En rabarber trifli så let og luftig, som oven købet er nem at lave.

Rabarbertrifli er en populær sommerdessert, som laves af knuste makroner og rabarberkompot og toppes med en hvid creme, fx. flødeskum som jeg kommer i den her udgave af en rabarber trifli. Mixet af de friske og let syrlige rabarber holder max sammen med de sprøde og søde makroner. Jeg kommer en anelse hvid chokolade i den her opskrift på rabarber trifli fordi  det giver en sød creme. Du kan vælge at bruge helt almindelig købe makroner i desserten eller du kan bage dem selv. Det kan jeg anbefale. Hjemmelavede makroner er noget af det bedste. Sprøde, søde og seje på én gang. Se evt. min opskrift på makroner lige her: Makroner.

Trifli med rabarber triflien er nem at lave og kan sagtens laves en dag eller flere timer før den skal serveres. Den bliver ikke dårligere af at stå og trække lidt.

Du kan også vælge at tilsætte en anelse cherry eller likør til rabarberkompotten, hvis den skal gøres mere voksen-agtig og serveres kun for voksne. I en børnefamilie som vores kommer jeg ikke liiige alkohol i desserterne. Endnu!

Portionen rækker til fire mindre glas med rabarbertrifli med makroner. Du kan selvfølgelig vælge at fordoble opskriften, ønsker du en større portion- eller rester til dagen efter. Det jo ikke så skidt at have stående på køl 🙂

Rabarber trifli

Rabarber trifli med makroner   Rabarber trifli med makroner

Rabarber trifli med makroner

Rabarber trifli med makroner

En skøn rabarber trifli - smagen af sommer!
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 200 gram rabarber ( i mindre stykker)
  • 80 gram rørsukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 spsk. vand

Til selve triflien

  • 1,5 dl fløde(pisket til let skum)
  • ca. 10 stk. makroner
  • rabarberkompotten
  • 8-10 stk. smuttede mandler(let ristet på en pande
  • ca. 2 spsk. grofthakkede hvid chokolade

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

  • Rens rabarberstængler og skær i mindre bidder. Kom i en gryde med sukker, vand og vanille og kog i ca. 10 min. Sæt til afkøling.
  • Skol mandler i kogende vand, lad dem stå under låg et minuts tid og pil/smut så skallen af. De afpillede mandler ristes let på en varm pande. Vend rundt til de er let gyldne. Afkøl.
  • Fordel først den afkølede rabarberkompot i glas, kom knuste makroner over, fortsæt med rabarberkompot og igen knste makroner og kom gerne lidt grofthakket hvid chokolade over. Slut af med flødeskum og grofthakkede mandler på toppen.

Lignende opskrifter: Let og luftig rabarberkagenem rabarberkage med marcipan,   små lækre rabarbertærter

Om rabarber

Rabarber er så meget smagen af sommer for mig. De røde stængler vokser på livet løs uden i forhaven, fra det tidlige forår og sommeren ud. Aller bedst synes jeg de er om foråret. Aller første høst. Der er noget magisk over at smutte ud i haven og plukke løs af egen avl. Oven i købet en avl der kræver minimum af din tid og pleje. De kommer år efter år.

Der findes forskellige former for rabarber. De tynde stilke af jordbær eller vinrabarber smager aller bedst, synes jeg. De giver også den rødeste kompot og rødeste saft, hvis du laver den selv. Sidst på sæsonen, når rabarberne bliver lidt grove i det, laver jeg gerne rabarbergrød ud af de sidste stængler. Der er det lidt mindre vigtigt at grøden har den fine farve og indtages alligevel i store mængder.

Rabarber er dejlig fiberholdige og indeholder godt med C vitamin og kalcium.

Rabarber trifli med makroner

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

1 Kommentar

  1. Ditte

    5 stars
    Ser god ud 🙂
    Elsker alt med rabarber

    Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest