Opskrift på de bedste klassiske vafler

Opskrifter på kager

Opskrift på verdens bedste vafler.

Og ja, det lyder i grunden lidt kækt at skrive, at man har opskriften på verdens bedste vafler. Men honestly? De smager bare lige som vafler skal gøre, hvis du spørger mig.

Og jeg synes efterhånden jeg har forsøgt mig med, at lave vafler på 100 forskellige måder uden at de sådan blev spot on. Men de her? De bliver gode, på den der klassiske måde. De sprøde vafler, det får du ved både at komme smør i dejen OG lidt smør på, når du bager dem. Fedtforskrækket! Nope, det skal du ikke være, når du spiser dem her. Men nyde dem, det skal du. Og så er det bare om at stille vaffeljernet frem på bordet, for så kan alle nyde de sprøde vafler, mens de laves. Også kokken.

Stil sirup, flormelis, marmelade (måske flødeskum) frem. Så er du klar. Opskriften kommer her.

Verdens bedste vafler

Verdens bedste vafler

Verdens bedste vafler

Søde og sprøde vafler- de bedste af slagsen. Herhjemme elsker vi de søde, sprøde minikager
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 citron (skallen af en øko citron)
  • 2 tsk. vanillesukker(eller en hel vanillestang)
  • 4 spsk. sukker
  • 4 æg
  • 100 gram smør(smeltet)
  • 1 knivspids salt
  • 0,5 liter kærnemælk

Fremgangsmåde

  • Vend hvedemel med bagepulver. 
  • Pisk æg med øvrige ingredienser- på nær kærnemælk.
  • Pisk nu mel/bagepulver med æggeblandingen samtidig med at du kommer kærnemælk ved. Pisk til der ikke er klumper mere.  
  • Varm vaffeljernet igennem. Kom gerne lidt smør på imellem hver vaffel. Fyld vaffeljernet ud og bag ca 3 min. til vaflerne er sprøde og gyldne. Nyd dem varme, så er de allerbedst. 

Om vafler og pandekager

Vafler er så hyggeligt som en weekendspise, synes jeg. Pandekager kræver lidt mere af din tid. Bevæg dig lidt væk fra pandekagerne og vupti! Så er der brændte pandekager! Det er sket alt for tit for mig. Så jo pandekager laver vi tit og ofte – under opsyn!

Men vafler? Det er smart. Træk vaffeljernet hen til bordet, hvor I sidder samlet og del vaflerne efterhånden. Vafler er allerbedst friskbagt, så er de tilpas sprøde. Vaffeldejen her kan du godt gemme i op til to dage i en lufttæt beholder.

Jeg vil næsten sige, at dejen bliver bedre på andendagen. Så er det bare nemt lige at lave sig et par friskbagte vafler, når trangen melder sig.

Lignende opskrifter: Vafler med søde kartofler- tre ingredienserKlassiske pandekager med kærnemælk

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest