opskrift på de bedste klassiske vafler

Opskrift på verdens bedste vafler.

Og ja, det lyder i grunden lidt kækt at skrive, at man har opskriften på verdens bedste vafler. Men honestly? De smager bare lige som vafler skal gøre, hvis du spørger mig.

Og jeg synes efterhånden jeg har forsøgt mig med, at lave vafler på 100 forskellige måde uden at de sådan blev spot on. Men de her? De bliver gode, på den der klassiske måde. De sprøde vafler, det får du ved både at komme smør i dejen OG lidt smør på, når du bager dem. Fedtforskrækket! Nope, det skal du ikke være, når du spiser dem her. Men nyde dem, det skal du. Og så er det bare om at stille vaffeljernet frem på bordet, for så kan alle nyde de sprøde vafler, mens de laves. Også kokken.

Stil sirup, flormelis, marmelade (måske flødeskum) frem. Så er du klar. Opskriften kommer her.

 

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 citron skallen af citronen
  • 2 tsk. vanillesukker(eller en hel vanillestang)
  • 4 spsk. sukker
  • 4 æg
  • 100 gram smør(smeltet)
  • 1 knivspids salt
  • 0,5 liter kærnemælk

Sådan gør du

  1. Vend hvedemel med bagepulver. 

  2. Pisk æg med øvrige ingredienser- på nær kærnemælk.

  3. Pisk nu mel/bagepulver med æggeblandingen samtidig med at du kommer kærnemælk ved. Pisk til der ikke er klumper mere.  

  4. Varm vaffeljernet igennem. Kom gerne lidt smør på imellem hver vaffel. Fyld vaffeljernet ud og bag ca 3 min. til vaflerne er sprøde og gyldne. Nyd dem varme, så er de allerbedst. 

Tip

Dejen her kan du godt gemme i op til to dage i en lufttæt beholder. Jeg vil næsten side, at dejen bliver bedre på andendagen.Så er det bare nem lige at lave sige et par vafler, når trangen melder sig.

Mere bageværk? https://benedictesmad.dk/opskrift-sunde-pandekager/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *