Nem Butter chicken opskrift – lækker indisk klassiker, som er velegnet til både nem hverdagsmad eller god gæstemad.
Butter chicken opskrift. Dejlig nem opskrift på butter chicken. De indiske retter med kylling er populære på spisebordet, både hos børn og voksne.
Er du også vild med det indiske køkken? Det er vi herhjemme. Ret begejstret faktisk. Jeg er ret vild med at det slet ikke behøver at være så besværligt at lave indiske retter med masser af smæk på smagen. For det er bestemt muligt at lave indisk mad, uden et fyldt køkkenskab med alverdens eksotiske krydderier.
Hvad er butter chicken
Butter chicken er en meget populært ret som ofte serveres i Nordindien, hvor den hedder: Murgh Makhani. Vi kunne vælge at kalde den smørkylling, men det lyder bare ikke så eksotisk, vel?
I indien bager de gerne retten i ovnen og det kan du også gøre, hvis du har en støbejerngryde der kan tåle ovnen. Herhjemme laver vi den bare i en gryde, nok fordi det er nemmere.
En butter chicken opskrift som den her kræver som sagt ikke alt for mange krydderier, men den vil gerne have tid i køleskabet. Kyllingen bør ligge gerne som minimum et par timer i yoghurten. I opskriften skriver jeg 6 timer i køleskabet, men du kan sagtens lade den ligge i flere timer. En idé kunne være at røre marinaden sammen om morgenen og lade kylling ligge hele dagen om marinere. Så sendes kylling i gryden en halv time før spisetid og der er lækker og krydret mad til middag!
Kyllingen bliver så mør og krydderierne får lov at trænge ind i køde, desto flere timer du giver dem på køl. Maksimum af tid er dog 12- 14 timer.
Jeg bruger gerne en blandings krydderi, som hedder Garam masala. Den kan købes i de større- faktisk også nogle mindre- supermarkeder. Hvor smagskraftige de er kan variere og derfor er det heldigvis også muligt at smage retten til undervejs, så får man lige præcis lidt mere smag i retten, hvis man synes den mangler lidt ekstra styrke.
Fidusen med en butter chicken opskrift (deraf navnet) er at den marinerede kylling, krydderier og yoghurt hældes ned i gryden sammen med en god del smeltet smør og løg. Det smager simpelthen helt vidunderligt og det eneste der er vigtigt er at du ikke oversteger kyllingen. Den bør ikke stege mere end 20-25 min. for så bliver den tør. Det ville være ærgerligt for netop det at kyllingen marinerer i yoghurt hjælper til, at du får det møreste stykke kød. Sådan helt igennem mørt og lækkert. Det er ærgerligt at sætte det over styr ved at stege for hårdt og for længe.
Sådan laver jeg en butter chicken
Nem Butter chicken opskrift
Ingredienser
- 600 gram kyllingebryst- eller indefilet(i mindre stykker)
- 3 dl yoghurt naturel
- 4 fed hvidløg(fintrevet)
- 3 spsk. frisk ingefær fintrevet
- 2 spsk. garam masala krydder mix
- 3 tsk. spidskommen
- 2 tsk. gurkemeje(tørret eller en tsk. fintrevet frisk gurkemeje)
- 1 stk. citron(eller lime)- saften heraf
- 400 ml. Purerede tomater(hakkede eller finthakkede tomater- ikke tomatpuré- svarende til en dåse eller en karton)
- 40 gram smør
- 2 stk. løg(eller rødløg) grodfthakket
- 2 dl. fløde
- krydr med salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær kylling i mindre stykker- ca. 2 x 2 cm elle mindre.
- Rør yoghurt naturel med fintrevet ingefær og hvidløg. Rør med garam masala, spidskommen, gurkemeje og rør rundt.
- Kom saften af citronfrugten i sammen med hakkede tomater og kyllingestykker. Krydr med lidt salt og peber. Læg blandingen i en skål og kom låg på. Lad nu det hele hvile på køl i gerne min. 4 timer.
- I en stor gryde smeltet smør, det skal ikke brunes, blot smeltets. Kom de hakkede løg ved og rør dem rundt til de blanke.
- Kom hele indholdet af kyllinge- yoghurt blandingen i gryden. Skru op på høj varme og svits kyllingen(det kan man godt selvom der er væde ved)
- Kom fløden ved og skru nu ned på mellemvarme og lad det simre under låg i ca. 25 min.
- Rør undervejs. Når kødet er gennemstegt efter ca. 12 min. smages maden til med salt og peber og eventuelt lidt mere spidskommen og/eller garam masala.
- Servér med ris og top eventuelt med koriander. Du kan også servere den lækre ret med naanbrød.
Butter chicken opskrift nem
Opskrifter indiske retter
Lige så vild med det indiske køkken som vi er herhjemme, så tjek nogle af de her opskrifter ud.
Den indiske kikærtegryde er vegetarisk og uden kød. Den er super nem at lave og kræver et minimum af arbejdsindsats, men alligevel er der god smæk på smagen. Opskriften er nedenfor.
Cremet indisk kikærtegryde(vegetariansk)
En salat der passer særdeles godt til indiske krydrede retter er denne her som er med spidskål. Spidskål er den rene super kål, som koster en skilling og fylder os med gode sunde fibre. Her har den fået et skud af krydderier.
Indisk-inspireret spidskålssalat,
Tikka, chicken masala er også en klassiker i det indiske køkken. Lige som min opskrift på butter chicken, kræver den ikke en masse krydderier, hvis du bruger en samlet krydderiblanding. En total genganger på vores spisebord herhjemme, når vi vil have en gryderet med kylling, som har dejlig krydret smag.
Tak fordi du læste med, det glæder mig rigtig meget 🙂
Du er meget velkommen til at sende en kommentar på opskrift, så andre også kan få glæde af det. Du kan også sende en fem stjerner afsted, det hjælper rigtig meget for andre at se at opskrift der afprøvet… 🙂
Mange hilsner,
Benedicte
0 kommentarer