Dejligt krydrede indiske kartofler i kokosmælk. Lad kartofler koge møre i en dejlig og let krydret sauce med kokosmælk og tomater. Det giver en dejlig smag til kartoflerne og smager fint bare som selvstændig ret eller som tilbehør til kylling eller andre kødretter.
Du kan spice krydre kartoflerne med ekstra chili, for den mere krydrede udgave. Jeg foretrækker den lige på den her måde, for så kan hele familien spise med og man kan selv krydre til, ved servering.
Andre opskrifter med kartofler: Sprøde hasselback kartofler, Salviesmør med kartofler, Kartoffelsalat- fedtfattig
Indiske kartofler i kokosmælk
Indisk krydret kartofler i kokosmælk
Ingredienser
- 1 kg. kartofler(fx. spisekartofler eller bagekartofler)
- 1 karton eller dåse (400 ml) hakkede tomater
- 12 gram fintrevet ingefær
- 3 fed hvidløg (fintrevet)
- 1 stk. mellemstort løg(finthakket)
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. karry
- 2 tsk. groft eller flagesalt
- 200 gram friske spinatblade
- 1 knivspids tørret chili
Fremgangsmåde
- Skræl kartofler og skær i både. Riv hvidløg og ingefær og hak løg.
- Kom olie i en gryde- gerne en lidt stor gryde. Kom løg og karry ved og vend et par minutter på mellemvarme til løgene bliver gennemsigtige og karryen dufter.
- Kom hvidløg og ingefær ved og rør rundt. Kom kartofler, kokosmælk, hakkede tomater ved.
- Kom låg på og lad kartoflerne simre i ca. 10- 15 minutter til de er møre, stadig er faste.
- Kom spinat ned i gryden og læg låg på igen. Lad spinaten lægge sig i et par minuuter.
- Vend forsigtigt rundt. Smag til med salt og peber og kom evt. en smule tørret chili ved.
Indiske kartofler i kokosmælk
Kartoflerne i kokosmælk kan sagtens serveres som en selvstændig vegetarisk ret, måske sammen med et godt stykke brød eller et indisk brød som nan brød. Du kan også gøre som vi gør og servere sammen med pandestegt kyllingebryst. Kartofler ligger og simrer i den dejlige sauce, som snildt fungerer som sauce til kødet.
Se det er jo sådan med kartofler at de kan spises på sådan ca. en million måder, men ofte har vi jo tendens til at spise dem på den måde vi kender dem. Som ovnbagte, kogte, hasselback og så videre. Og lækkert som det jo er, er det også super dejligt at trylle andre og helt anderledes kartoffelretter frem. Kokosmælk og kartofler er måske ikke den helt gængse kombi, men det fungerer altså ret godt sammen.
Jeg håber du lader dig overbevise og prøver de her kartofler i kokosmælk af 🙂
Hverdagsmad
Nogle gange må maden gerne være rimelig nem og ikke for kompliceret. Og samtidig må den også gerne være varieret. Det er lidt mange krav til kreative ever, ikke? Der er immervæk mange dage på et år, hvor der skal kreeres et aftensmåtid. Da børnene var mindre valgte jeg ofte de mere enkle og børnevenlige retter, hvor maden lå opdelt i skåle.
Det gør jeg ikke mere. Jeg selv er kommet frem til, at jeg gerne vil servere noget for alle fire børn, som de godt kan lide. Men ofte er det svært at ramme alles behov. Nu laver jeg det jeg synes vi skal prøve af. Også selvom jeg nogle gange er lidt i tvivl om, hvad børnene siger til det valg. Jo større de er blevet, desto mere madnysgerrige er de heldigvis blevet. Nu spiser de stort set det meste og gør de ikke? Ja, så spiser de noget af det andet der står på bordet. Gnavegrønt mangler der sjældent.
God vind derhjemme i køkkenet ….Håber der er masser af madglæde og gode stunder om middagsbordet, uanset om det blot er dig eller bordet fuldt…
Kh, Benedicte
0 kommentarer