Vindaloo vegetar ret. Vild med indisk mad? Og vild med vegetarisk mad?
Så har jeg opskriften for dig.
Vindaloo er en herlig og krydret indisk ret, med smæk på smagen. Jeg er vild med det og det håber jeg også du bliver, når du har lavet den her vegetariske vindaloo opskrift.
Vindaloo vegetar

Vegetar vindaloo
Ingredienser
marinade
- 8 spsk. hvid eddike
- 6 spsk. fed hvidløg(fintrevet
- 1 spsk. paprika
- 2 tsk. tørret chili
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- 2 tsk. tørret koriander
- 1 spsk. revet frisk gurkemeje
- 1 spsk. sennepspulver
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt kanel
Grøntsager til fyld
- 1 stk. lille blomkål( i let tykke skiver)
- 1 stk. løg( i tynde både)
- 1 stk. peberfrugt ( i tynde staver)
- 1 spsk. tomatpasta
- olie ( til stegning)
- ca. 1-2 dl. vand
- samt 1 stk. løg(finthakket stykker til stegning)
Fremgangsmåde
- Rør alle ingredienser sammen til marinaden.
- Skær peberfrugt, løg og blomkål i hhv. strimler, tynde både og grove bidder og kom i marinaden. Lad trække i alt fra 1 time til 24 timer på køl.
- Varm olie i en wok eller tykbundet gryde. Kom løg i og vend til gennemsigtigt.
- Kom indholdet med marinade og fyld i gryden og kog op. Skru ned igen og lad simre under låg i fem minutter under låg.
- Kom tomatpasta og vand ved og lad simre i yderligere 20 min. under låg til saucen tykner. Tilsæt evt. en smule vand, så retten ikke tørrer ud. Krydr med salt og peber.
- Servér den brandvarme ret med ris og måske nanbrød og et drys friske koriander på toppen.
Vindaloo opskrift
Vegetarisk vindaloo er en herlig og smagfuld ret, som ikke er speciel besværlig at lave, men dog med fordel kan røres sammen flere timer inden den skal tilberedes. På den måde, får grøntsagerne mest mulig smag. Du kan med fordel lave marinaden og lægge grøntsagerne heri i op til et døgn. Opbevar da tildækket og på køl. Har du først rørt ingredienserne sammen og skåret grøntsagerne er det rigtig nemt at lave maden, når det er spisetid, da det blot skal koge i cirka 30 min.
Jeg takker altid mig selv så ganske meget, når jeg har været forudseende og lavet maden flere timer før. Kan jeg finde energien(inden sofaen kalder!) rører jeg marinaden sammen, samt skærer grøntsagerne, aftenen før vi skal have vegetarisk vindaloo. Så bliver det ikke meget nemmere at stable et dejligt måltid mad på benene.
Til et indisk måltid som den her er det oplagt at servere et nanbrød sammen med risene. Nanbrød smager herligt og er samtidig en god måde at få nydt den gode sauce i den indiske ret. Jeg er glad for bage dem selv. Så bruger jeg den her opskrift: Naanbrød – luftige og bløde.
Tak fordi du læser med. Det er jeg super glad for. Jeg håber du bliver lige så begejstret for opskriften som jeg. Du er velkommen til at skrive en kommentar, hvis du prøver opskriften af. På den måde får en vi kort(og virtuel) kop kaffe sammen. Det er da hyggeligt.
Take care,
Benedicte
Tak for en god opskrift.
Jeg tror at i punkt 3 skal der stå “Vend løg ved mellemvarme..” og i punkt 6 er det “Brandvarm”.
Og selv tak. Dejligt at høre👍🏻
Og det er noteret under opskrift og jeg takker mange gange😊
Hilsen Benedicte