De her naanbrød er den opskrift jeg altid vender tilbage til. Luftige og bløde naan brød, som jeg smører let med hvidløgssmør for den skønneste smag.

Indiske retter er noget af det bedste jeg ved og ikke så sjældent er det på menuen herhjemme. Engang var jeg overbevist om at retterne krævede alt for meget tid til mig, men efter jeg har forsøgt mig frem med flere og flere opskrifter har jeg erfaret, at det slet ikke er tilfældet. Kylling og yoghurt er gerne en af basisingredienserne og ellers er det få og lettilgængelige ingredienser, som i øvrigt er langtidsholdbare i køkkenskabet.

Indiske retter har ofte det til fælles at retten består af en godt krydret sauce, som kød og grøntsager har simret i. Det er så her naanbrødet kommer til sit rette for med et godt naanbrød ved hånden kan man få alt saucen med. Mums!

 

Opskrift på naanbrød

Opskrift på naanbrød

Som du kan se bruger jeg tørgær i den her opskrift på naanbrød. Tørgær er langtidsholdbart og er altid smart at have på lager, hvis man skulle få en ustyrlig bagetrang. Og se det kan hænde. Vidste du i øvrigt at frisk gær også kan fryses ned? På den måde kan man altid få stillet den der bagetrang.

Har du ikke tørgær på lager kan du tage en halv pakke gær i stedet og opløse i den lune væde inden mel kommer i.

Naanbrød

Opskrift på bløde og luftige naanbrød
Print opskrift Pin opskrift
35 minutter
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 115 gram yoghurt naturel
  • 200 gram varm vand(100 grader)
  • 2,5 spsk. tørgær
  • ca. 300 gram hvedemel
  • 1 spsk. honning eller sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 stk. æg

Hvidløgssmør

  • 2 spsk. smeltet smør
  • 1 tsk. tørret hvidløgspulver eller et halvt fed fintrevet hvidløg

Hvidløgssmør

  • 2 spsk. smeltet smør
  • 2 tsk. tørret hvidløg eller et fed hvidløg friskrevet.

Fremgangsmåde

  • Rør vand og yoghurt hurtigt sammen. Kom mel, honning, bagepulver og tørgær sammen og rør i væden.
  • Saml dejen med æg og form en kugle. Skær i otte stykker. Drys en smule mel over.
  • Varm en pande - gerne en slip-let pande og rul første kugle brød og placer på panden. Lad den varme på mellemvarme i ca. 2 min. Vend herefter. Smør evt. den ene side (den bagte)med lidt smeltet hvidløgssmør. Når den anden side er gylden kan den smøres med en smule hvidløgssmør også. Fortsæt til der ikke er mere dej.
  • Nyd dem varme eller afkølet. Du kan vælge at lune de afkølet naanbrød en smule i microovn en eller i ovnen.

Naanbrød med hvidløg

Er du ikke ekset med hvidløg kan du vælge at smøre naanbrødet blot med en smule smeltet smør og herefter give et drys flagesalt. Det smager også dejligt. Men en smag bør det have. Du kan i øvrigt også drysse en smule nigella frø på naanbrødet sammen med entet salt eller hvidløgsmør. Nigellafrø er de små sorte frø, som ikke smager af så meget, men ser pyntelige og autentisk ud 🙂

Opskrift på naanbrød

Naanbrød behøver ingenlunde at se perfekte ud. Brug ikke tid på at forme fine brød, men lad dem gerne se lidt tilfældige ud.

Du ville måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Andre opskrifter fra det indiske køkken:

Indiske kartofler i kokosmælkButter chicken opskrift- nem opskrift på den indiske klassikerIndisk-inspireret spidskålssalat

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest