En nem og velsmagende opskrift på bruschetta med tomat, fordi det er en af de aller bedste forretter jeg og familien kender!
Det sprøde skive brød, de modne stykker tomat, basilikum, olie og hvidløg og du er klar. Nuvel. Det kan godt være at retten er nem og enkel. Men det er måske det der kendetegner det italienske køkken aller mest. Desto mere enkelt, desto mere velsmagende. Blot der er smæk på smagen i ingredienserne.
Det er en lille fin forret og så er det smagen der tager der fluks ned sydpå. En lille bid af Italien 🙂
Bruschetta med tomat
Bruschetta er en genial måde at få brugt daggammelt brød på på en god måde. Og jeg mener også at have høre at opskriften netop stammer af den grund. Bruschetta kan i øvrigt laves på rigtig mange måder, men i den her opskrift laver vi den helt enkle og nok mest kendte udgave. Bruschetta med tomat
Bruschetta med tomat
Bruschetta med tomat
Ingredienser
- 4 stk solmodne tomater - i mindre stykker
- 1 fed hvidløg
- 4 skiver daggammelt brød- fx. ciabatta
- 4 spsk basilikumblade- grofthakkede
- 1 spsk olie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Smør en anelse olie over hver brødskive. Rist i en panini, på en pande eller i ovn. Rist til let sprød
- Smør lidt frisk hvidløg på hvert stykke ristet brød. Resten fintrives
- Tomater finthakkes og vendes med en smule olie, frisk basilikum ,den fintrevne hvidløg, salt og peber
- Fordel på de ristede stykker brød og servér mens friske
Og så er der jo det med at variere i en klassisk bruschetta med tomat. For de kan i princippet varieres i det uendelige. Med avocadotern, med mozarella eller burrata. Med stykker af grillede grøntsager, som peberfrugter eller squash eller andre grøntsager.
Flere lækre opskrifter på forretter, som er lækre, velsmagende og samtidig ikke så tidskrævende. Se mere lige her:
Bresaola salat som forret, Tunfiskepaté i ovn, Parmaruller med flødeost
0 kommentarer