Saftige muffins med æblestykker

De er uden de store dikkedarer de her æblemuffins. Ikke desto mindre smager de bare rigtig godt. Luftige og saftige. Så har du et par æbler på lager er det bare om at komme i gang, ikke?

D

 

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 130 gram sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 60 gram smør(smeltet eller blødt)
  • 4 tsk. bagepulver
  • 250 gram hvedemel
  • ca. 140 gram æbletern(ca. 1,5 halvstore æbler )
  • 2 dl mælk

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg luftigt med sukker. Kom kanel i. Pisk blødt eller smeltet smør ved. Vend bagepulver med mel. Kom i dejen sammen med mælk. Pisk sammen. Halver og fjerne kernerhus. Skær æble i mindre stykker. Kom i dejen. Vend rundt.

  2. Kom nu dejen i 12 store muffinsforme. Drys med kanelssukker. Sæt i midten af ovnen i ca. 20 min.   Hold øje undervejs.

Der er æbler her der og alle vegne. Sommeren 2018 har været et skønt æbleår. Æblerne er saftige uden at sprække. Dejligt. Jeg laver alverdens ting med mine æbler. Jeg river dem og putter dem pandekager, skærer i små tern og serverer i pitabrød med tun(smager skønt), river og putter i boller eller skærer i tern og kommer i de her æblemuffins. De kan bruges til så meget de herlige æbler.

 

Æblemuffins

Tip

Ikke alle børn er ekset med æblestykker i kager(det var jeg heller ikke som barn). Men hvis du river æblerne i stedet for tern smages de ikke på samme måde, men er blot med til at give saftighed til de her æblemuffins.

Mere æble-kagesulten? https://benedictesmad.dk/nem-laekker-aeblekage/

æblemuffins

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.