Saftige muffins med æblestykker

Opskrifter på kager

Saftige æblemuffins- grundopskrift på de skønneste æblemuffins med sødme og friskhed

De er uden de store dikkedarer de her æblemuffins. Ikke desto mindre smager de bare rigtig godt. Luftige og saftige. Så har du et par æbler på lager er det bare om at komme i gang, ikke?

saftige æblemuffins

saftige æblemuffins – en grundopskirft jeg laver igen og igen, når der er sæson for æbler. Og det er det jo i grunden hele året rundt… En opskrift på æblemuffins, som er dejlig nem at gå til og bringer glæde hos alle i familien.

 

Saftige æblemuffins

Æblemuffins

Dejlige muffins med æblestykker. En lille himmerigs mundfuld 🙂
Print opskrift Pin opskrift
35 minutter
Antal: 12 muffins (store)

Ingredienser

 • 2 stk. æg
 • 130 gram sukker
 • 2 tsk. stødt kanel
 • 60 gram smør(smeltet eller blødt)
 • 4 tsk. bagepulver
 • 250 gram hvedemel
 • ca. 140 gram æbletern(ca. 1,5 halvstore æbler )
 • 2 dl mælk

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg luftigt med sukker. Kom kanel i. Pisk blødt eller smeltet smør ved. Vend bagepulver med mel. Kom i dejen sammen med mælk. Pisk sammen. Halver og fjerne kernerhus. Skær æble i mindre stykker. Kom i dejen. Vend rundt.
 • Kom nu dejen i 12 store muffinsforme. Drys med kanelssukker. Sæt i midten af ovnen i ca. 20 min.   Hold øje undervejs.

saftige muffins med æbler

Der er æbler her der og alle vegne. Sommeren 2018 har været et skønt æbleår. Æblerne er saftige uden at sprække. Dejligt. Jeg laver alverdens ting med mine æbler. Jeg river dem og putter dem pandekager, skærer i små tern og serverer i pitabrød med tun(smager skønt), river og putter i boller eller skærer i tern og kommer i de her æblemuffins. De kan bruges til så meget de herlige æbler.

æblemuffins

 

Æblemuffins

Tip

Opskrifter med æbler

Ikke alle børn er ekset med æblestykker i kager(det var jeg heller ikke som barn). Men hvis du river æblerne i stedet for tern smages de ikke på samme måde, men er blot med til at give saftighed til de her æblemuffins.

Æbler er absolut noget af det bedste jeg ved og er en af de grundvarer jeg altid har i køleskabet. Æbler kan bruges til den hurtige søde sult, når det skal være sundt og nemt. Derfor er det faktisk fast tradition, at Axel altid spørger efter æblebåde, når han kommer hjem fra børnehaven. Det er ikke slik, chokolade, kiks eller kager, men æblebåde. Det får han så. Hver dag. Nogle ting skal der jo ikke afviges fra!

Æbletern i salater, giver friskhed og let sødme til særlig de bitre former for salatblade: Nem efterårssalat med spidskål, æbler og solsikkekerner

En klassisk gammeldags æblekage med æble i lag med makronrasp og toppet med flødeskum og ribsgelé er også en af favoritterne. Det smager jo SÅ godt! Eller hvad med æbler med makroner? Jeg elsker det! Den lækreste varme æblekage med makronfyld

Eller som tilbehør til koteletter med karry eller gavmildt drysset oven på en gang ristaffel. Det jo også godt. Hvad med den her? Koteletter i fad med karry og æbler

Æbler kan stort set bruges til alt. Hvad er din favorit måde at spise æbler på?

 

saftige æblemuffins

Dejlige æblemuffins med æbletern- saftige og nemme æblemuffins.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

4 Kommentarer

 1. Maibritt

  3 stars
  En meget nem opskrift, at gå til. Jeg undre mig dog over mængden af bagepulver og skar derfor ned til 2 tsk. Det fungerede perfekt! 😊Der er dog ikke meget smag i kagerne, men tænker det skyldes årstiden – og æbler gemt siden oktober. Tror de er perfekte, når æblerne er en del mere syrlige i efteråret.

  Svar
  • Benedicte Thrane

   Hej,
   Ja, smagen kan da klart variere af valg af æbler. Men den rette sort kan faktisk smage vildt godt også her om vinteren, så vælg de absolut mest smagfulde du kan.
   Fint at det virkede med bagepulvermængde – mængden som står i opskrift er dog også helt fint😊
   hilsen Benedicte

   Svar
 2. Sarah

  Kan jeg bruge ingefær og ikke kanel til de muffins

  Svar
  • Benedicte Thrane

   ja det tænker jeg godt du kan, i så fald at det er tørret ingefær. Tror frisk blir` lidt for meget …. håber det lykkedes…
   Hilsen Benedicte

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest