Efterårssalat med spidskål
Her får du min ultra nemme opskrift på salat med spidskål. Det er sådan en efterårssalat med spidskål, som kan spises til alle slags retter – som i alle. Med masser af sunde sager, som spidskål, pærer, æbler, blåbær og ristede solsikkekerner. Og de der kerner? De gør underværker for salaten.
Det og så det faktum at du skal huske at give din spidskål et ordentlig kram! Jo vist. Når kålen er snittet krammer du dem imellem håndfladerne. På den måde bliver kålen mere spiselig, sådan at du lettere kan indtage mere af den ultra sunde og fiberrige kål.
Spidskål med æbler
Salat med spidskål er én af de slags salater som jeg sværger til og laver om og om igen. Fyldet kan variere og et spidskål kan ofte vare i flere dage. Så det er nemt at få masser af sunde sager i sig og blot variere fyldet.
Spidskål er super sundt og spækket med fibre og gode vitaminer. Jeg kan også godt lide lidt sprødhed som tilbehør til aftensmaden. Det giver en spidskålsalat. Spidskål kan købes i supermarkedet hele året rundt, men jeg synes den smager allerbedst i vinterhalvåret fra det tidlige efterår og frem. Måske er det fordi kroppen har ekstra brug for masser af sunde sager til at stå i mod den mørke og kolde vinter i vente? Jeg ved det ikke, men kan bare mærke en ustyrlig trang til spidskål fra september og frem. Et stort dansk sprødt spidskål om efteråret er da det bedste!
Det virker til, at nogle har det lidt stramt med mange former for kål. Dog er det som om, at spidskål kan noget, som andre kålsorter ikke kan. De fleste kan lide det. Skær i ultra tynde strimler, hvis det skal serveres for folk der endnu mangler at forstå det magiske ved spidskål. Det gør den så meget mere let spiselig.
Her får du en helt simpel opskrift med snittet spidskål, pærer og få andre sager. Opskriften er i øvrigt beregnet som tilbehør til en fire personer.
Rester af spidskålssalaten er dejligt at have til frokosten dagen efter. Top med hytteost og ekstra ristede kerner. Det er godt og mættende.
Spidskålssalat med
Spidskålssalat med pærer
Efterårssalat med spidskål
Ingredienser
- 1/2 stk. spidskål(fintsnittet)
- 2 stk. faste pærer, feks. clara friis(i tern)
- 1 stk. stort æble(i tern)
- 1 dl. blåbær
- 1 kugle mozarella
- 1 lille håndfuld solsikkekerner
Fremgangsmåde
- Snit spidskål fint. Kram salaten imellem håndfladerne og kom i en fad
- Skær pærer og æbler i tern og kom på salaten.
- Drys med blåbær.
- Dræn væden fra mozzarellakuglen og skær i mindre bidder.
- Rist solsikkekerner på en tør pande på mellemvarme. Ryst panden undervejs til kernerne er let gyldne. Afkøl og drys på salaten.
- Jeg synes salaten smager frisk og dejligt uden dressing. Men du kan sagtens lave en dressing som den her der passer godt til salaten. Pisk 4 spsk. god olie med to spsk. citronsaft. Smag til med salt og peber.
Efterårssalat med spidskål
Her kan du se resultatet af den færdige og nemme spidskålssalat.
Se og så mine andre sprøde og gode spidskålssalater lige her:
Frisk salat med spidskål og pærer
Spidskålssalat med blommer og mandler
Spidskålssalat med tapasmix og røget laks
Tak fordi du læste med!
Det gør mig rigtig glad. Du er velkommen til at skrive dig op til at modtage mail når der er nyt indlæg herinde på Benedictes mad.
Du er også velkommen til at smide en kommentar til mig. Det elsker jeg!
Kh. Benedicte
0 kommentarer