Appelsinsalat med kikærter

Alt det andet, Salater

Appelsinsalat med kikærter – enkel, delikat og frisk salat med så ganske få ingredienser, men masser af smag. 

Jeg serverer den her appelsinsalat med kikærter til stort set alt. Til alt fra tilbehør til fisk eller en krydret ret, som forret eller som en let frokost, blot serveret med et groft brød. Jeg elsker den og det håber jeg også du kommer til.

Appelsinsalat med kikærter

Opskriften er såre simpel og lige til at gå til. Sådan gør du:

Appelsinsalat med kikærter

Appelsinsalat med kikærter

Appelsinsalat med kikærter og mynte
Print opskrift Pin opskrift
35 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • salt
  • 1 spsk. olie(til kikærter i ovnen)
  • 4 stk appelsiner
  • 1 spsk. god olivenolie
  • 1 håndfuld friske mynteblade

Fremgangsmåde

  • Skyl kikærter og tør i køkkenrulle. Kom på en bageplade med bagepapir. Fordel på bagepladen og vend olie, salt og hvidløgspulver. Kom i ovnen på 180 grader i ca. 30 min. til de er let sprøde. Afkøl.
  • Skræl appelsiner og skær i tynde skiver. Fordel på et fad. Drys kikærter over drys med mynteblade og 1 spsk. olivenolie. Servér.

Appelsinsalat med kikærter

Kikærter som snack

Kikærter er en af de sager jeg altid har på lager. En dåse kikærter er altid god at have klar, så kan der trylles alverdens gode sager frem – ofte på ingen tid. Kikærter smager skønt i gryderetter, i en hummus og ikke mindst i en appelsinsalat med kikærter som den her. Kikærter bliver så dejligt sprøde, når de ristes på pande eller i ovn som i opskriften her. Jeg kan snildt napse løs af de ristede kikærter og spise dem som var de chips. Blot de er godt krydret med krydderier fra salt, chili, paprika eller hvidløgspulver. Det smager herligt.

Appelsinsalat med kikærter

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

spinatsalat med figner og andet godtAppelsinsalat med korianderGræsk salat uden oliven

Find mig på de sociale medier :

Jeg håber vi ses igen! Du kan sagtens finde mig på de sociale medier som pinterest, Facebook og instagram. Jeg ville elske at se, hvis du laver en af mine opskrifter. Du kan for eksempel #benedictesmad eller @benedictesmadpå instagram – så kan jeg følge med og se resultatet.

Høres vi ved?

Mange hilsner, Benedicte 🙂

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest