Appelsinsmør smager så grænseløst godt. Det skal da så bare lige toppes på en pandekage, eller et stykket ristet brød eller franskbrød.
Smør er godt. Altså ægte smør. Ikke et blandingsprodukt at olie og smør. Det er bestemt fint nok til madderne, men til en opskrift på appelsinsmør, som den her? Så skal du bruge vaskeægte smør. Du kan både bruge saltet og usaltet smør i øvrigt.
Det er et fint lille miks af smør, flormelis, appelsinskal og appelsinmarmelade der udgør appelsinsmør. Når det hurtigt er rørt sammen sættes den på køl. Så står den ellers klar til at tage frem, når du bager pandekager eller får lyst til et stykke ristet toastbrød eller rugbrød. Det kan altså anbefales.
Den kan også røres sammen uden appelsinmarmelade. Det smager i virkeligheden, mindst lige så dejligt. Appelsinmarmeladen giver dog lidt struktur og bid til appelsinsmørret. Det er derfor vi tilsætter den.
Prøv hvis du har lyst. Her er ihverfald opskriften på appelsinsmør.
Appelsinsmør
Appelsinsmør
Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 75 gram flormelis(sigtet)
- 1 stk appelsin(fintrevet skal)
- 3 spsk. appelsinmarmelade
Fremgangsmåde
- Rør det bløde smør med sigtet flormelis.
- Riv skallen af appelsinen og rør med.
- Tilsæt appelsinmarmelade og rør sammen.
- Opbevar på køl.
Om de gode stunder
Herhjemme er morgenbordet i weekenden noget helt specielt for os. Er vi så heldige, at der ikke lige er en håndbold, basket eller amerikansk fodboldkamp der ligger om formiddagen på en lørdag eller søndag er det familietid. Tid til at sidde sammen, alle seks og bare have… tid. Det er det bedste for mig.
Det er ikke fordi menuen behøver være noget vildt og tidskrævende. Jeg rører gerne en bolledej sammen om aftenen, som jeg smækker i ovnen om morgenen. Det kunne være de her Havregrynsboller. Så sender jeg diverse pålæg på bordet og et fad med vindruer, melon og æblestykker. Pålæg som hitter herhjemme er fx. appelsinsmør, peanutbutter eller nutella. Lykken er gjort.
Det er de gode stunder🖤
Lignende opskrifter: Cremet lemoncurd, Peanutbutter
Nyeste opskrifter: Mine nyeste opskrifter finder du flere steder. Jeg deler blandt andet ud af de sidste af slagsen på både
Facebook, pinterest og instagram.
Jeg er glad for at du kiggede forbi,
Vi høres ved,
Det er nogle lækre opskrifter du kommer med!
Tak for det, det er jeg glad for at høre 🙂