Appelsinsmør – topping til brød og pandekager

Alt det andet

 

Appelsinsmør smager så grænseløst godt. Det skal da så bare lige toppes på en pandekage, eller et stykket ristet brød eller franskbrød.

Smør er godt. Altså ægte smør. Ikke et blandingsprodukt at olie og smør. Det er bestemt fint nok til madderne, men til en opskrift på appelsinsmør, som den her? Så skal du bruge vaskeægte smør. Du kan både bruge saltet og usaltet smør i øvrigt.

Det er et fint lille miks af smør, flormelis, appelsinskal og appelsinmarmelade der udgør appelsinsmør. Når det hurtigt er rørt sammen sættes den på køl. Så står den ellers klar til at tage frem, når du bager pandekager eller får lyst til et stykke ristet toastbrød  eller rugbrød. Det kan altså anbefales.

Den kan også røres sammen uden appelsinmarmelade. Det smager i virkeligheden, mindst lige så dejligt. Appelsinmarmeladen giver dog lidt struktur og bid til appelsinsmørret. Det er derfor vi tilsætter den.

Prøv hvis du har lyst. Her er ihverfald opskriften på appelsinsmør.

appelsinsmør

Appelsinsmør

 

Appelsinsmør

opskrift på en appelsinsmør, som røres sammen af appelsinmarmelade, flormelis, appelsinsin og smør. Den færdige smør med appelsin smager skønt på ristet brød, vafler eller pandekager.
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør
  • 75 gram flormelis(sigtet)
  • 1 stk appelsin(fintrevet skal)
  • 3 spsk. appelsinmarmelade

Fremgangsmåde

  • Rør det bløde smør med sigtet flormelis.
  • Riv skallen af appelsinen og rør med.
  • Tilsæt appelsinmarmelade og rør sammen.
  • Opbevar på køl.

appelsinsmør

Om de gode stunder

Herhjemme er morgenbordet i weekenden noget helt specielt for os. Er vi så heldige, at der ikke lige er en håndbold, basket eller amerikansk fodboldkamp der ligger om formiddagen på en lørdag eller søndag er det familietid. Tid til at sidde sammen, alle seks og bare have… tid. Det er det bedste for mig.

Det er ikke fordi menuen behøver være noget vildt og tidskrævende. Jeg rører gerne en bolledej sammen om aftenen, som jeg smækker i ovnen om morgenen. Det kunne være de her Havregrynsboller. Så sender jeg diverse pålæg på bordet og et fad med vindruer, melon og æblestykker. Pålæg som hitter herhjemme er fx. appelsinsmør, peanutbutter eller nutella. Lykken er gjort.

Det er de gode stunder🖤

 

Lignende opskrifterCremet lemoncurd,  Peanutbutter

Nyeste opskrifter:  Mine nyeste opskrifter finder du flere steder. Jeg deler blandt andet ud af de sidste af slagsen på både

Facebookpinterest og instagram.

Jeg er glad for at du kiggede forbi,

Vi høres ved,

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Bent Møller

    Det er nogle lækre opskrifter du kommer med!

    Svar
    • Benedicte

      Tak for det, det er jeg glad for at høre 🙂

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest