Arme riddere – French toast

Brunch, Gæstemad, Opskrifter på kager

Arme riddere eller french toast? Det er det samme og det er dermed lige lækkert! Det smager så herligt og som mine børn siger er det ligesom en form for kanelsnegle, blot i en anden form.

Det smager godt og er samtidig en god måde at få brugt skiver af toastbrød, som har mistet sin fugtighed og ikke er så spændende mere. Men pisk et æg og lidt mælk med en knivspids salt, vend skiver af toast heri, drys med kanelsukker og steg gyldne i smør. Det er det helt enkle trick til at ende op med lækre arme riddere.

 

Arme riddere

 

 

Arme riddere

Arme riddere opskrift

arme riddere

Arme riddere - skøn opskrift på french toast
Print opskrift Pin opskrift
15 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 stk. æg(pisket)
  • 1 dl. mælk
  • en smule salt
  • 6 spsk. kanelsukker
  • 4 skiver toastbrød
  • 20 gram smør

Fremgangsmåde

  • pisk æg med mælk og en smule salt i en dyb tallerken.
  • Vend hver skive brød grundigt i det piskede æg og mælk.
  • Drys herefter kanelsukker på hvert stykke- på begge sider.
  • Steg gyldent på mellemvarme i rigeligt med smør i et par minutter per side.

Arme riddere brød

I min opskrift på arme riddere, som du ser på billedet har jeg brugt mit eget hjemmebagte brød, faktisk et langtidshævet grydebrød. Det var en tre- fire dage gammelt og var ikke så spændende mere, med mindre det blev ristet, lavet til croutoner eller som her, blev tryllet om til en opskrift på French toast.

Brødet får nyt liv, om man vil, og smager pludseligt rigtig godt igen. Det er da en skøn måde at mindske madspild på. Du kan i øvrigt bruge de fleste former for franskbrød. Det vigtigste er at brødskiverne får et minuts tid til at trække i æggemassen. På den måde får brødet suget den gode væde til sig og bliver ikke det mindste tørt.

Arme riddere

Oskrift på arme riddere – klassisk frenh toast. Tryl daggammelt brød om til de lækreste bidder og servér fx. til et brunchbord eller som den lille søde snack.

French toast til brunch bordet

En tallerkenfuld af arme riddere passer perfekt til brunchbordet. Servér blot som de er eller top med marmelade, sirup eller fx. flødeskum vendt med hindbærmarmelade. Aller helst foretrækker jeg dem serveret, blot toppet med frisk frugt og bær. Det smager dejligt. De smager i øvrigt også fint afkølet, så får du ikke spist dem alle, mens de er nystegte kan de snakkes løbende hen over dagen. Det er afprøvet 🙂

Lignende opskrifter som er helt perfekte til brunchbordet.

Appelsinsmør – topping til brød og pandekagerlækre glutenfri bananpandekagerBelgiske vafler med æblemos

Tak fordi du læste med. Det gør mig super glad. Jeg håber du bliver lige så begejstret for den her opskrift på arme riddere som vi er herhjemme. Smid gerne en kommentar eller send stjerner min vej. På den måde, kan andre se at opskrifterne er afprøvet 🙂

Kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest