Baba ganoush – en opskrift på den skønne libanesiske opskrift på auberginedip, som er spækket med smag. Nyd den som tilbehør til grøntsager eller som en enkel dip fx. med ristet stykke brød eller pitabrød. Prøv selv!
Aubergine får så meget sødme og smag, når den ristet i ovnen. Auberginefyldet røres med tahin og citronsaft ogg enkelte krydderier. Og resultatet? En rigtig lækker dip, som sagtens kan gøre det ud for en enkel forret, hvis du for eksempel serverer den med små stykker ristet pitabrød eller ristet wraps.
En auberginedip med masser af smag. Nyd for eksempel med et stykke ristet pitabrød som en let forret
Baba ganoush
Baba ganoush
Ingredienser
- 2 stk. aubergines
- 0,5 dl. tahin
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. god olie(smagsneutral)
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- 1 tsk. røget paprika
- evt. persille til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader. Halver aubergine. Prik med en gaffel et par steder. Læg med bunden op på en bageplade med bagepapir. Bages i ca. 35 minutter til auberginekødet er mørt.
- Tag de bagte aubergine ud.
- Skrab fyldet ud og kom i et dørslag/si. Lad væden løbe i ca. 10 min.
- Kom i en blender eller en minihakker og blend med tahin, citronsaft, hvidløgsfed og paprika. Smag til med salt og peber.
- Kom i en lille skål og top evt. med lidt finthakket krydderurter som persille.
- De færdige babba ganoush kan holde sig i en tætlukket og helt ren beholder i ca. 2 dage.
Andre opskrifter
Rødbede dip, Chilimayo dip, Dip af butterbeans
0 kommentarer