Sprøde chili cheddar bagels, som smager lige som de store, seje og sprøde bagels man kan købe. Mine drenge har altid været vild med dem man kunne købe fra frost, som de fik med i madpakken efter en tur i ovnen. Det er slut nu, for nu laver vi dem selv. Og de smager mindst lige så godt. Store og lækre og med masser af smag og ost…. Mums!
Se den gode opskrift på bagels med chili og cheddar her
Chili cheddar bagels – sådan laver du dem:
Opskrift på bagels med chili og cheddar ost
Ingredienser
- 50 gram gær
- 3,5 dl. lunken vand
- ca. 550 gram hvedemel
- 3 tsk. flagesalt
- 1 spsk. sukker
- 4 tsk. tørret chili(afhængig af styrke)
- 120 gram revet cheddarost
- yderligere cheddar til pynt
Fremgangsmåde
- Opløs gær i den lunkne vand og tilsæt salt, chili, sukker og mel. Kom ost ved og ælt med.
- Lad dejen hvile under et klæde i ca. 1 time.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og form 12 runde boller. Kom på bagepapiret.
- Lad dem efterhæve i 30 min.
- Varm en gryde med kogende vand.
- Tag en bolle af gange forsigtigt i hånden og lav et hul i midten. Kom hver bagel i gryden med det let boblende vand og kog hver bagel i 30 sekunder pr. side.
- Læg på bagepapiret og drys med en smule revet ost. Fortsæt med alle bagels.
- Sæt i en 180 grader forvarmet ovn og bag pladen i ca. 35 min. til de er gyldne og gennembagte.
- De færdige bagels kan nydes lune eller helt afkølede.
Chilibagels
Stod det til mig, ville jeg komme masser af chili i de her bagels eller faktisk også bitte små stykker af jalapenos. For jeg er helt vild glad for stærk mad. Det ved jeg bare at der er mange, sådan helt generelt der ikke er og opskriften her er så tilpasset dem. Men har du en svaghed for masser af chili, kan du jo bare tilpasse det efter styrke og behov.
Sådan så de ud første gang jeg gav mig i lag med at lave hjemmelavede bagels. Not so pretty, vel? Nu har jeg arbejdet videre med opskriften og dem du ser opskriften på foroven sidder lige i skabet. Det synes jeg virkelig. Med en meget begejstret chili cheddar bagels- familie i det hus er det sin sag at trylle bagels frem som behager særligt drengene i huset. Men nu vil de lige så gerne spise de hjemmelavede som de hjemmebragte. Se så er de godkendt og jeg er tilfreds.
Bagels i madpakken
For sagen er den, at det kan være et sandt mareridt at lave madpakker til teenagedrenge, som ved, hvad de vil have og så alligevel ikke. Jeg vil gerne lægge masser af gode sager og vitaminer med i deres madpakke-pose og de vil egenlig bare gerne have noget let og nemt, som ikke kræver for lang tid at spise, så der er tid til leg og sjov og ballade i pausen! Ikke nemt, vel?
Og se så er det nemt lige at smække en bagel fra fryseren ned i en pose med et par frugter og gnavegrønt. Så er alle tilfredse. Ikke mindst “børnene”.
Så står man der igen og hiver sig i håret. For ærlig talt, så kan “madpakkesmøreriet” være lidt et mareridt. De skal smøres hver dag. De skal gerne være sunde og varierende og så skal de gerne spises!
Selvom jeg aldrig har været ked af at smøre madpakker er det altså sin sag, når tiden er knap, at fremtrylle tæske lækre og inspirerende madpakker. For at hjælpe mig lidt i den situation laver jeg gerne en stor portion bagels, pizzasnegle, gulerodsboller eller lignende. Så sendes de i fryseren og kan tages op løbende, når det er tid. Det letter arbejdet og gør det nemmere at komme noget godt i madpakken, som man ved med garanti bliver spist.
Du vil måske kunne lide:
Pizzasnegle – madpakke favorit,
Gulerodsboller – madpakkeboller med revet gulerødder,
Lækre pølsehorn – gode i madpakken
Besked når der er nyt fra Benedicte?
Du er velkommen til at gøre ligesom mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt her inde fra. Det gør du her på siden.
Kh, Benedicte 🤍
0 kommentarer