Gulerodsboller – madpakkeboller med revet gulerødder

Brød, Tips til madpakker

Gulerodsboller – sprøde og saftige boller med revet gulerødder. Gulerødder får sødme, når det opvarmes og giver samtidig en saftig bolle, som holder sig spiseklar i et par dage, efter de er bagt, da de revne gulerødder gør, at de ikke udtørrer så nemt.

Du kan også tilføje et par teskefulde stødt kardemomme til opskriften på gulerodsboller, så bliver de mere til den søde side. Men ønsker du gulerodsboller, som er gode til både at spise som de er med en smule smør, som sandwichboller med frokostfyld eller som boller der også kan fyldes med sødt pålæg? Så er det den her udgave du skal gå efter.

Jeg laver gerne en portion som den her og fryser så halvdelen ned. Så er det nemt at trække nogle gode madpakkeboller op eller morgenboller til weekendbordet måske.

Jeg har sågar prøvet at lave de her boller med “Købe-revet-gulerødder”. Du ved de gulerødder der allerede er skåret til råkost og ligger i poser. Det vil jeg nok ikke gøre igen- bollerne bliver ikke slet så saftige. Mon de dræner de revne gulerødder for lidt væde, inden de kommer på pose? Det kunne virke til det.

Gulerodsboller er nemme at lave, da det er ingredienser man ofte har ved hånden. Hævetiden er ikke så lang, så de er også hurtige at lave. Du kan dog sagtens forlænge hævetiden et kvarters tid, hvis du synes. Det bliver de ikke dårligere af. Det her er blot den hurtige udgave af gulerodsboller, som jeg ofte laver når jeg er i humør til det.

gulerodsboller

Gulerodsboller

Gulerodsboller

 

Gulerodsboller- boller med revet gulerødder

Print opskrift Pin opskrift
1 t 5 min
Antal: 20

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 4 dl. vand(lunken)
  • 3 spsk. olie
  • 1 dl youghurt, A 38 eller andet neutral surmælksprodukt
  • 2 tsk. groft salt
  • 3 tsk. sukker
  • 300 gram revet gulerødder
  • 2 dl. havregryn
  • 800 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  • Riv gulerødder.
  • Lun vand og opløs gæren heri.
  • Kom de resterende ingredienser i, ælt dejen til den slipper skålen. Dejen er nu let klistret.
  • Lad dejen hvile i 25 min. under et klæde.
  • Brug en spiseske og fordel ca. 20 boller på to bageplader med bagepapir- 10 boller pr plade.
  • Lad dem efterhæve i ca. 25 min. Pensles forsigtigt med pisket æg eller mælk og drysses eventuelt lidt havregryn, eller kerner. Fx. solsikkekerner, hørfrø eller græskarkerner.
  • Bag på 220 grader i midten af ovnen i ca. 12-15 min.

Lignende opskrifter: Grovboller med graham og hørfrøHavregrynsbollerGrovboller med 5 korns blanding

Gulerodsboller – boller med revne gulerødder

Gode i madpakken…

Så står man der søreme igen, det er madpakketid og tid til igen at komme på noget godt og måske lidt opfindsomt til madpakken?

Ingen af mine børn gider rugbrød, sådan ihverfald ikke hver dag og hele tiden. De kan skam godt lide en skive med groft og kernerigt rugbrød. Sådan en god humpel med en god spegepølse f.eks, men står det til dem, må der gerne være lidt variation imellem madpakkerne. Og en saftig gulerodsbolle går de altså ikke i vejen for. Det er en nem måde at lave lidt variation i madpakken med et godt stykke hjemmebag.

Vidste du i øvrigt at du kan se tips til madpakker herinde på bloggen. Jeg linker lige her til et par stykker af dem:

Madpakke tid!Madpakke inspiration

gulerodsboller

gulerodsboller

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest