Gulerodsboller – sprøde og saftige boller med revet gulerødder. Gulerødder får sødme, når det opvarmes og giver samtidig en saftig bolle, som holder sig spiseklar i et par dage, efter de er bagt, da de revne gulerødder gør, at de ikke udtørrer så nemt.
Du kan også tilføje et par teskefulde stødt kardemomme til opskriften på gulerodsboller, så bliver de mere til den søde side. Men ønsker du gulerodsboller, som er gode til både at spise som de er med en smule smør, som sandwichboller med frokostfyld eller som boller der også kan fyldes med sødt pålæg? Så er det den her udgave du skal gå efter.
Jeg laver gerne en portion som den her og fryser så halvdelen ned. Så er det nemt at trække nogle gode madpakkeboller op eller morgenboller til weekendbordet måske.
Jeg har sågar prøvet at lave de her boller med “Købe-revet-gulerødder”. Du ved de gulerødder der allerede er skåret til råkost og ligger i poser. Det vil jeg nok ikke gøre igen- bollerne bliver ikke slet så saftige. Mon de dræner de revne gulerødder for lidt væde, inden de kommer på pose? Det kunne virke til det.
Gulerodsboller er nemme at lave, da det er ingredienser man ofte har ved hånden. Hævetiden er ikke så lang, så de er også hurtige at lave. Du kan dog sagtens forlænge hævetiden et kvarters tid, hvis du synes. Det bliver de ikke dårligere af. Det her er blot den hurtige udgave af gulerodsboller, som jeg ofte laver når jeg er i humør til det.
Gulerodsboller
Gulerodsboller- boller med revet gulerødder
Ingredienser
- 50 gram gær
- 4 dl. vand(lunken)
- 3 spsk. olie
- 1 dl youghurt, A 38 eller andet neutral surmælksprodukt
- 2 tsk. groft salt
- 3 tsk. sukker
- 300 gram revet gulerødder
- 2 dl. havregryn
- 800 gram hvedemel
Fremgangsmåde
- Riv gulerødder.
- Lun vand og opløs gæren heri.
- Kom de resterende ingredienser i, ælt dejen til den slipper skålen. Dejen er nu let klistret.
- Lad dejen hvile i 25 min. under et klæde.
- Brug en spiseske og fordel ca. 20 boller på to bageplader med bagepapir- 10 boller pr plade.
- Lad dem efterhæve i ca. 25 min. Pensles forsigtigt med pisket æg eller mælk og drysses eventuelt lidt havregryn, eller kerner. Fx. solsikkekerner, hørfrø eller græskarkerner.
- Bag på 220 grader på alm over/undervarme i midten af ovnen i ca. 12-15 min.
Lignende opskrifter: Grovboller med graham og hørfrø, Havregrynsboller, Grovboller med 5 korns blanding
Gulerodsboller – boller med revne gulerødder
Gode i madpakken…
Så står man der søreme igen, det er madpakketid og tid til igen at komme på noget godt og måske lidt opfindsomt til madpakken?
Ingen af mine børn gider rugbrød, sådan ihverfald ikke hver dag og hele tiden. De kan skam godt lide en skive med groft og kernerigt rugbrød. Sådan en god humpel med en god spegepølse f.eks, men står det til dem, må der gerne være lidt variation imellem madpakkerne. Og en saftig gulerodsbolle går de altså ikke i vejen for. Det er en nem måde at lave lidt variation i madpakken med et godt stykke hjemmebag.
Vidste du i øvrigt at du kan se tips til madpakker herinde på bloggen. Jeg linker lige her til et par stykker af dem:
Madpakke tid!, Madpakke inspiration
Super gode boller, og tusind tak for det
Og selv tak. Det glæder mig så meget at høre😊
Hilsen Benedicte
Hej Benedicte
De smager super godt, men fik 30 af opskriften. Måske skal de bare være større!
Bruger du røremaskine til dejen?
hejsa
Hvor dejligt at høre at de smagte godt! 👍🏻
Bruge både røremaskine og uden – afhængig af humør 🙂
Ja, mine er nok lidt større end dem du lavede, men smag og behag.
Mange hilsner Benedicte😊
Opskriften er lækker og nem
Men er det med varmluft de skal bages
Dehligt at høre- de er nemlig så gode og nemme at gå til.
Det er alm. over/under varme – jeg har tilføjet. Tak😊