Bagt spidskål i ovn

Alt det andet

Bagt spidskål i ovn – så nemt er det at lave en lækker portion bagt spidskål med cheddarost.

Hvis du, ligesom jeg har en svaghed for spidskål, tror jeg bestemt du vil synes om den her udgave. Spidskålen får en dejlig sødme, når den dampes let og herefter ovnsteges med en smule revet ost på toppen. Gerne en mild cheddarost, som giver en cremethed, men ikke smager for meget igennem.

Bagt spidskål i ovn

Bagt spidskål i ovn

Bagt spidskål i ovn

nem opskrift på bagt sidskål med cheddar ost - dejlig nemt tilbehør til de fleste former for retter. Opskriften er passende som ovnbagt spidskål til fire personer.
Print opskrift Pin opskrift
35 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. lys spidskål
  • 1 dl. revet cheddarost
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk. olie
  • 4 spsk. smør

Fremgangsmåde

  • Er det et (almindelig af størrelse ) spidskål skæres den i fire stykke og er det stort skæres det i seks stykker. Kom i en gryde med en smule vand i bunden og damp under låg i et minut.
  • Tænd ovnen på 200 grader og kom de dampede stykker spidskål i et ildfast fad. Sæt i ovnen og kom olie herover. Bages i 20 min.
  • Drys nu revet cheddar og kom kom smørklatter over. Drys med peber og flagesalt. Sæt i ovnen i yderligere 15-20 minutter til osten er gylden og spidskålen mør.
  • Servér dampende varmt måske med et ekstra drys flagesalt

Noter

Bagt spidskål

Bagt spidskål i ovn er dejlig nemt at gå til. Jeg har lit af en svaghed for det hvide og sunde kålhoved. Det er nemmere at håndtere(og bære hjem fra supermarkedet!) og smager mere mildt i smagen end storebroderen hvidkål.

Jeg foretrækker til hver en tid det mindre og mere milde spidskål. Når jeg ikke laver bagt spidskål, men tilbereder kålen som en del af salaten, river jeg den ganske fint på et mandolinjern, eller alternativt nærmest krammer spidskålen imellem fingrene, inden det ryger i salatskålen. Det gør det nemmere at spise, da det får en finere struktur. Men den bagte udgave? Den kræver ikke hverken kram eller noget. Den bliver så fin, blød og mild i smagen. Sir´det bare. Så du advaret!

Bagt spidskål i ovn

Flere opskrifter med spidskål.

Spidskålssalat med rødbeder – frisk vintersalat

Indisk-inspireret spidskålssalat

Spidskål og skinke omelet

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest