Spidskålssalat med rødbeder – frisk vintersalat

Salater

Spidskålssalat med rødbeder. En dejlig og nem vintersalat.

Aldrig et måltid uden en grøn og farverig salat til maden. For jeg holder så meget af salater.

Rødbeder er smækfyldt med jern, spidskål med fibre og clementiner eller andre citrusfrugter som appelsin eller grapefrugt er rig på C vitamin. Så er der lige fyldt op med gode vitaminer for en stund.

Top med let ristet sesamfrø for en nøddesmag. Den her salat er en af de slags jeg laver meget for tiden. For det er så gråt udenfor og december måned har endnu ikke budt på mere end max. 5 minutters solstråler. Så må man jo skabe farverne selv. I en salat.

Jeg har rørt en dressing af olie og citronsaft, salt og peber. Du kan bruge din egen favorit eller helt undlade.

Sådan laver du en frisk omgang spidskålssalat med rødbeder.

Spidskålssalat med rødbeder

Opskrift på en dejlig frisk salat med spidskål og rødbeder og ristet sesamfrø.

Spidskålssalat med rødbeder

Spidskålssalat med rødbeder

En sprød og lækker vintersalat med spidskål og rødbeder. Frisk og velsmagende salat der er god til de fleste retter.
Print opskrift Pin opskrift
15 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 1/2 stk. spidskål (fintrevet)
  • 2 stk. clementiner
  • 1/2 stk. peberfrugt i små tern)
  • 1 stk. æble(i små tern)
  • 5 spsk. sesamfrø. (ristes let på en tør pande på mellemvarme til de bliver let gyldne og popper)
  • 1 stor rødbede(ca. 200 gram)

Dressing

  • 4 spsk. god olivenolie eller anden god olie
  • 3 spsk. frisk citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom rødbede i en gryde og dæk lidt over halvdelen med vand. Kog under låg i ca. 1 time og 30 min. Når den er afkølet kan skrællen let pilles af. Skær i mindre stykker.
  • Sær spidskål i helt fine strimler- brug eventuelt et mandolinjern. Jo finere strimler jo mere delikat. Giv gerne kålen et klem imellem dine håndflader for en mere spiselig struktur i kålen. Det gør jeg altid.
  • Kom i et fad og top med clementiner, peberfrugter, rødbedetern og kom til sidst drys af ristede sesamfrø. Jeg har toppet med lidt kruspersille, men det er mest for syns skyld.

Dressing

  • rør olie med citronsaft og smag til med salt og peber. Vend eventuelt med den færdige salat.

Vild med salater?

Se mere her:

Vintersalat med grønkål og granatæbleNem efterårssalat med spidskål, æbler og solsikkekernerFrisk salat med spidskål og pærer

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest