Baked Alaska- indbagt is med marengs

Desserter

 Baked Alaska – måske verdens nemmeste isdessert, som ser ud af meget mere end den egentlig er. For fin tager den sig ud og lækkert smager den. Og hvis du, som jeg, har en forkærlighed for både god is og marengs, ja så har jeg opskriften for dig.

Baked Alaska

 Is med marengs

Jeg har desværre, alt for mange gange, negligeret vigtigheden af at kigge ind i ovnen, når den er sat på grillfunktion!

Og det skete sjovt nok også for mig i lørdags, da jeg lavede netop denne opskrift på baked Alaska til gode venner på besøg fra det vestjyske. Jeg gjorde mig omhyggelig umage med aftenenes menu og alt blev ganske vellykket, lige indtil  jeg glemte bare én ting: At kigge i ovnen da det var tid til dessert. De få sekunder marengsen var herinde! Så det kiksede totalt og blev brændt og det ønsker jeg ikke sker for dig.

Derfor. Brug lige de sekunder på at holde øje. Det går stærkt!

Men når en dessert som baked Alaska tilberedes helt perfekt er det en drømmedessert, som jeg er tæske vild med. En blanding af det varme og det iskolde kan altså noget. Og så imponerer den altså lidt de gæster der måtte spise med. Bare så du ved det…

isdessert med marengs

Baked Alaska

Baked Alaska

Baked alaska - nem isdessert med marengs
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. lagkagebund
  • 8 spsk. god is
  • evt. en håndfuld frosne bær(kan undlades)

marengs

  • 2 stk. æggehvider
  • 120 gram sukker

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehvider stive. Pisk sukker ved til der ikke er krystaller tilbage. Udstik fire cirkler af en lagkagebund. Kom på en bageplade med bagepapir.
  • Kom ca. 2 spsk. is på midten af hver bund. Fordel evt. bær herover.
  • Fordel nu marengs over hver cirkel, sådan at den er helt dækket.
  • Sæt ovnen på grillvarme og grill i få sekunder(afhængig af varme) til overfladen er let gylden. Servér med det samme.

Baked Alaska med bær

Du kan lave en hel enkel udgave af en baked Alaska og fylde med en god is, inden den smøres med marengs. Men du kan også vælge at tilsætte et par friske eller frosne bær og lægge sammen med isen. Det giver smag og friskhed og fine farver, når der skæres igennem desserten.

Baked Alaska

 

 

Baked Alaska

 

Baked Alaska

Du vil måske være interesseret i.

Det er herligt at slutte en god middag af med en isdessert. Jeg kan i hvert fald altid finde plads til en is i min mavse!

Du kan snildt lave lækre hjemmelavet is, også uden en ismaskine i køkkenskabet. Her er nogle familiens favoritter og sjovt nok, er det de mere alternative is af slagsen. Typisk blendet frugter, som kan laves på flere måder.

Mango sorbet is,

Kiwi is – frisk og læskende sorbet is,

Den bedste vanilleis(med flormelis)

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

4 Kommentarer

  1. Kastbergs

    5 stars
    Tak for den dejlige opskrift

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Og selv tak👍🏻 Dejligt at den kunne bruges og smagte godt😊
      Hilsen Benedicte

      Svar
  2. veronika

    5 stars
    lækker

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre- smager rigtig dejligt 😊
      hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest