Mango sorbet is

Is

Nem  og dejlig frisk mango sorbet is.

En mango sorbet så nem og anderledes, da jeg kommer juice i, samt frosne mangostykker.Juicen giver en frisk smag, samt sødme og med de små mangostykker er lykken gjort. Æggehviderne giver den luftige konsistens som kendetegner en god sorbet. Sådan bør den nemlig være. Helt luftig og let og ikke det mindste tung.

Jeg synes den her sorbet is med mango er lige fremragende om den nydes på en brandvarm sommerdag, hvor man trænger til  noget forfriskende eller om vinteren til en let dessert. Eller måske til nytårsaften som er lige på trapperne? Det er da skønt at slutte en god middag af med en let sorbet is frem for en tung dessert?

mango sorbet is

Mango sorbet is

2,5 dl kogende vand

150 gram sukker

4,5 dl æggehvider(=3 bægre med 1,5 hvider pr. bæger)

2 dl innocent “tropical juice”(den med mango, ananas og passionsfrugt på mærkaten)

250 frosne mangostykker(jeg brugte en pose fra frost, men frisk og moden mango kan også bruges)

  • Kom kogende vand i et glas og opløs sukkeret heri.
  • Pisk æggehviderne stive i en skål.
  • Kær en stavblender igennem mangoen- bare groft, sådan at stykkerne ikke er for store.
  • Den afkølede sukkerlage, juicen og mangoen blanden og vendes nu rundt i de piskede æggehvider – gerne forsigtigt med en dejskraber.
  • Hæld i en ismaskine eller i en form og stil i fryseren.

Tip

Hvis du ikke har en ismaskine, bør du røre i isen hver halve time indtil den er let frossen. Dermed får du ikke iskrystaller i isen.

mango sorbet is

pisket æggehvider, mangostykker, sukkermasse og innocent juice

Dette vil måske interessere dig 

Nicecream – sund bananisKiwi is – frisk og læskende sorbet isOpskrift på hjemmelavet guf

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest