Nem og dejlig frisk mango sorbet is.
En mango sorbet så nem og anderledes, da jeg kommer juice i, samt frosne mangostykker.Juicen giver en frisk smag, samt sødme og med de små mangostykker er lykken gjort. Æggehviderne giver den luftige konsistens som kendetegner en god sorbet. Sådan bør den nemlig være. Helt luftig og let og ikke det mindste tung.
Jeg synes den her sorbet is med mango er lige fremragende om den nydes på en brandvarm sommerdag, hvor man trænger til noget forfriskende eller om vinteren til en let dessert. Eller måske til nytårsaften som er lige på trapperne? Det er da skønt at slutte en god middag af med en let sorbet is frem for en tung dessert?
Mango sorbet is
2,5 dl kogende vand
150 gram sukker
4,5 dl æggehvider(=3 bægre med 1,5 hvider pr. bæger)
2 dl innocent “tropical juice”(den med mango, ananas og passionsfrugt på mærkaten)
250 frosne mangostykker(jeg brugte en pose fra frost, men frisk og moden mango kan også bruges)
- Kom kogende vand i et glas og opløs sukkeret heri.
- Pisk æggehviderne stive i en skål.
- Kær en stavblender igennem mangoen- bare groft, sådan at stykkerne ikke er for store.
- Den afkølede sukkerlage, juicen og mangoen blanden og vendes nu rundt i de piskede æggehvider – gerne forsigtigt med en dejskraber.
- Hæld i en ismaskine eller i en form og stil i fryseren.
Tip
Hvis du ikke har en ismaskine, bør du røre i isen hver halve time indtil den er let frossen. Dermed får du ikke iskrystaller i isen.
Dette vil måske interessere dig
Nicecream – sund bananis, Kiwi is – frisk og læskende sorbet is, Opskrift på hjemmelavet guf
0 kommentarer