Kiwi is – opskrift på kiwi sorbet. En kiwi is så læskende lækker og bare helt tilpas forfriskende på en varm sommerdag, hvor man har brug for noget sød og køligt eller en kølig vinterdag, hvor man vil være god ved sig selv. Og det vil man da. Være god ved sig selv eller resten af familien(særligt når det er så nemt!)
Kiwier kan købes året rundt herhjemme – de økologiske koster omtrent det samme som de konventionelle og de smager godt året rundt. Kiwier er smækfyldt med sunde sager og er også en hitter i børnenes madpakke herhjemme. De bliver ikke smattede eller plettede i madpakken, ligesom bananer og bær og altså… jeg er bare fan 🙂
Kiwi sorbet
Kiwi sorbet er så rasende nemt at lave og kan laves med eller uden ismaskine. Laver du den uden ismaskine gør det intet ved smagen, men kræver blot at du rører rundt i den, mens den fryser. Det gør man for at der ikke dannes iskrystaller i isen.
Fire ingredienser er alt hvad der skal i den her opskrift på kiwi is. Jeg har en tudsegammel ismaskine. Den er desværre ikke så stor og man kan max lave en portion på 1 liter ad gangen. Men købe en ny, når man har en der allerede virker gør man ligesom ikke. Har du en ismaskine du kan anbefale?
Jeg bruger gerne kiwifrugter der er blevet lidt modne, ikke meget bløde eller overmodne. Bare heller ikke de helt hårde kiwier, som de ofte er de første par dage efter man har købt dem. Altså bare spisemodne kiwier.
Kog en sukkerlage af vand og sukker, kom citronsaft ved og vend med blendet kiwikød. Nemmere bliver det ikke, vel?
Vil du se fremgangsmåden er du velkommen til at kigge forbi min youtube kanal, hvor du se, hvordan jeg gør(link til YouTube her via bloggen eller via you tube- Benedictes mad).
Opskrift på kiwi is
Kiwi is – opskrift på kiwi sorbet
Kiwi sorbet is
Ingredienser
- 1,5 dl. vand
- 1,5 dl. sukker
- 1 stk. citron(saften heraf)
- ca. 7 stk. kiwier(ca. 500 gram)
Fremgangsmåde
- Kom vand og sukker i en gryde og varm op, så sukker smelter. Sæt til afkøling. Kom citronsaft ved.
- Halver kiwifrugter og blend i en minihakker, foodprocessor eller blender. Kom i den afkølede sukkerlage.
- Vend sammen og kom i en ismaskine eller kom i en fryseegnet beholder. Bruger du sidstnævnte bør du røre undervejs, mens det fryser til is.
Kiwi frugt
I februar måned kom hele familien hjem fra den dejligste tur til bland andet New Zealand. Kiwi landet over dem alle!
I New Zealand producerer de ekstremt mange kiwier. Langt de fleste eksporterer de til andre lande. Med en population på kun cirka knap 5 millioner mennesker kan de ikke spise dem alle selv. Så er det jo godt at der er mange lande der gerne tager imod.
Kiwitræer stod tæt på kiwiplantager. Fine opstammede træer med massevis af kiwier. De kiwier vi køber herhjemme er for det meste produceret i Italien. Men kommer du til New Zealand vil jeg anbefale dig at sætte tænderne i en stor, nyplukket og saftig kiwi!
Kiwier er spækket med A, C og E vitaminer. Du kan sagtens spise skrællen på en kiwi! Og som andre frugter er det også her en masse af de sunde vitaminer ligger. Spiser du skrællen kan du skrubbe den med en svamp til de ydre hår kommer af. Køb i så fald den økologiske udgave, så du slipper for “sjove” pesticider.
Lignende opskrifter:
Ananasis opskrift, Is med avocado, cremet is med friske jordbær
0 kommentarer