Bedstefars skæg kage

Opskrifter på kager

Bedstefars skæg er en elsket, populær og klassisk kage der har lidt af det hele. En blød og lækker sandkagebund med et sødt lag marmelade og til sidst en marengstop med kokos. Kagen bliver gylden og lækker og smager herligt. Det er en populært klassiker og jeg mindes at en kage som bedstefars skæg blev bagt igen og igen i min barndom. Både hos mig selv, men også hos mine venner. Kagen er nem at lave og smager skønt

Bedstefars skæg er som udgangspunkt en traditionel og klassisk kage, altså selve grunddejen. Når kagen er bagt smøres den med marmelade, jeg foretrækker abrikos, men hindbærmarmelade og andre slags smager også godt. Herefter smøres den med en pisket marengs, som er vendt med kokosmel for en overflade med bid og en skøn gylden farve. Og marengs i kager? Det holder da!

Brug din egen yndlingsmarmelade. Hvis du ønsker en mindre sød bedstefars skæg kage, kan du bruge ribsmarmelade i stedet for. Kagen kan fryses, omend marengslåget ikke beholder sin sprødhed efter nedfrysning. Men den smager jo stadig godt. Håber at den også kan blive en af dine yndlingskager…

bedstefars skæg

Bedstefars skæg

Bedstefars skæg

opskrift på en klassisk bradepandekage. Bedstefars skæg. En hvid kagebunden smøres med marmelade og toppes med marengsoverflade. Kagen bages færdig og smager herligt
Print opskrift Pin opskrift
1 time

Ingredienser

  • 250 g smør - smeltet
  • 250 g sukker
  • 3 æggeblommer- hvider gemmes til marengs
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 400 g hvedemel
  • 2,5 dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker

toping

  • 150 g marmelade- abrikos, ribs, applesin eller hindbær

topping

  • 3 stk æggehvider
  • 250 g flormelis(sukker kan bruges)
  • 120 g kokosmel

Fremgangsmåde

  • Sæt ovn på 200 grader ved alm over og undervarme. Smør smeltes eller blødgøres.
  • Pisk æg, sukker luftigt og tilsæt smør. Pisk smør med
  • vend bagepulver med mel og pisk i dejen skiftevis med mælk.
  • Kom dejen i en form på ca. 30x 40. Bages i midten af ovnen på 200 grader i 16 -17 min.
  • Pisk nu æggehvider stive, vend med kokosmel og sukker
  • Kagen tages ud og marmelade smøres herpå og ovenpå smørens marengs. Bages færdigt i ca. 20 min. til marengstoppen er gylden.

Hvis du ligesom jeg har en svaghed for marengs på alle måder, så linker jeg her til opskrifter som på en aller anden mådeindeholder marengs!

Baked Alaska- indbagt is med marengsRabarberkage med marengsEton mess – en skøn jordbærdessert

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest