skøn kage med kakaomælk

En kage  med kakaomælk som denne her er en af de kager der bare stille og roligt forsvinder, når den stor til afkøling på køkkenbordet! Ja, tænk sig. Det sker bare! For den smager altså skønt!

Den er også perfekt, som en af de kager barnet tager under armen til uddeling i skolen eller lignende, da den kan bages dagen før og stadig være saftig og lækker dagen efter. Den kan toppes med alt fra almindelig glasur med m&m´s, slik og så videre.

Portionen er ikke meget stor, så skal kagen bruges til uddeling til en gruppe på en ca. 20 mennesker, ville jeg lave en dobbeltportion. Men sådan til helt almindelig husbehov er det en god størrelse den her, synes jeg.

Der er kakaomælk og kærnemælk i og det er det der gør tricket. Måske du allerede har noteret dig min forkærlighed for kærnemælk? Det er super i madlavningen! Kylling der har ligget og marineret i kærnemælk og krydderier, bliver så mørt og godt, ligesom hjemmebagt brødværk og kager bliver saftige og lækre. Prøv selv? Måske en af de her opskrifter er noget?

Lækker og saftig kærnemælkskage

eller den her “Hæv om natten” kærnemælksbolle

Kage med kakaomælk

kage med kakaomælk

skøn og saftig kage med kakaomælk

Den her chokoladekage er med kakaomælk- luftig, nem og lækker. Ps. Holder sig saftig i et par dag efter bagning.

Antal 12 personer

Ingredienser

  • 125 gram blødt smør
  • 220 gram sukker
  • 2 stk. æg
  • 3 tsk. vanillesukker
  • 0,75 dl kærnemælk(alternativt yoghurt naturel)
  • 1 dl og 3 spsk. kakakomælk
  • 3,5 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Glasur/ en helt klassisk glasur af vand, flormelis og kakaopulver.

    Sådan gør du

    1. Tænd ovnen på 175 grader varmeluft/190 grader almindelig ovn. 

    2. Rør sukker og smør til det smuldrer.

    3. Pisk æg og vanillsukker i til en luftig masse.

    4. Kom nu kærnemælk og kakaomælk i, skiftevis med hvedemel vendt med bagepulver. 

    5. Kom i en bradepande beklædt med bagepapir ca. 25x30 cm. Bag i midten af ovnen i ca. 40 min. Den er klar, når den er let fast når du forsigtigt trykker på midten -eller når du stikker en pind i, hvor der ikke hænger dej ved. 

    kage med kakaomælk

    Tip:

    For en deux udgave af kagen kan du toppe den med  den her glasur. Den er altså god! Nem opskrift på tyk og cremet kageglasur

     

    God bagelyst!

    Follow:

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.