Julekage med marcipan

Juleguf

Julekage med marcipan og æbler.  Lad bare julen komme – ikke mindst når det indebærer masser af dejlig hjemmebag. Den her opskrift på en nem julekage så skøn og ren konfektagtig er et oplagt bud på en kage der bringer lykke ved julebordet, når den serveres. Velbekomme.

En julekage som den her indeholder blot en smule mel – nærmere bestemt 50 gram. Derfor ender man med den her konfektlignende kage. Tæt og saftig på én og samme tid. Den kan serveres blot som den er eller du kan servere den med skyr rørt op med vanillesukker, flødeskum eller frem fraiche. Den holder sig fint i op til en uge, hvis den opbevares på køl.

 

Julekage med marcipan

 

nem julekage opskrift

Julekage med marcipan

Julekage med marcipan

nem julekage med marcipan - nærmest konfekt agtig kage med skøn smag af marcipan og æbler
Print opskrift Pin opskrift
1 time

Ingredienser

  • 225 gram marcipan
  • 100 gram blødt smør
  • 3 stk. æg
  • 50 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 stk. æbler( i tynde både)
  • 3 spsk. perlesukker(eller alm sukker)
  • 20 gram smør

Fremgangsmåde

  • Riv marcipan groft eller skær i små bidder. Rør med smør. Del æg i hvider og blommer.
  • Rør blommerne med marcipanblandingen.
  • Miks bagepulver med hvedemel og vend i dejen. Pisk hviderne stive og vend i dejen. Kom i en smurt springform eller en form beklædt med bagepapir .
  • Bruges æbler med pæn overflade beholdes skrællen på. Er æblerne grove i overfladen og skrællen tyk kan de skrælles. Æbler skæres i både og fordeles i et pænt lag på dejen.
  • Kagen sættes i en 175 grader varm ovn og bages i ca. 45 min til kagen er let hævet og gylden.

Julekage med marcipan

 

Julekage med marcipan

Du vil måske være interesseret i nogle af de her julekageopskrifter

Søde, dejlige juletid. Julen er noget af det bedste ved vintertid. Efteråret kan synes lidt lant og måneden før december, november måned, synes alt for lang. Den bliver bare ved og ved. Men december? Tju hej da. Den kan noget. Det er rare stunder med venner og familie om hyggelige julearrangementer og så er det forventningens glæde for børnene herhjemme. Store som små.

At samles om køkkenbordet og bage løs er en af de hyggelige traditioner vi har herhjemme, ligesom hos mange andre. Et udpluk af de opskrifter jeg hiver frem år efter år, jul efter jul kan du se lige her…

Svampet honningkageSirupskage med smørcremeSpecier – opskrift på de sprøde småkagerJulestjernekage med kanel

Julekage med marcipan

Nyt fra mit madunivers?

Du kan finde mine nyeste opskrifter på både pinterest, Facebook og instagram. Og så er du selvfølgelig også velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra. Det gøres her på siden i den grå bjælke.

Høres vi ved?

Kærlig hilsen Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest