Marmelade med chiafrø og blot sødet med honning.
Jeg laver det konstant og nyder hver en skefuld. For sundt det er det og super nemt er det tilmed og så er det en god måde at få gode sunde og røde bær indenbords. På billedet her er det solbær fra haven jeg har brugt, men jeg bruger lige så gerne frosne bær eller skovbær fra pose. Det er alle samme udgaver du kan bruge.
Chia har den effekt at den bruges til at tykne marmeladen uden brug af tilsat stivelse. Når de små chiafrø samtidig er så tæske sunde er det da bare om at nyde det. Jeg søder min marmelade med chiafrø med en smule honning, men synes du at den skal have lidt ekstra sødme kan lidt vanilje tilsættes.
Jeg laver gerne en portion hjemmelavet marmelade med chiafrø hver uge. For den er hurtigt spist. Den smager nemlig herligt på alt fra en portion skyr, en skive brød eller eller i et glas chiagrød. Mums, siger jeg. Jeg håber, at du siger det samme.
God fornøjelse…
Marmelade med chiafrø
Marmelade med chiafrø
Ingredienser
- 200 gram frosne bær - fx. solbær, skovbær, jordbær, hindbær
- 2 spsk. chiafrø
- 1,5 spsk. honning
- evt lidt vaniljepulver eller vaniljesukker(kan undlades)
- 3 spsk. vand
Fremgangsmåde
- Kog vand og bær op. Lad simre i ca. 6 min.
- Rør honning i(og evt vanilje). Afkøl.
- Kom nu chiafrø i og rør et par gange med en halv times mellemrum. Kom på glas og opbevar på køl .
- Sådan der. Nyd som du ville nyde enhver anden marmelade
Andre opskrifter
Hop I køkkenet. Find gryder frem og tryl lækre hjemmelavede marmelader frem. Det holder bare. Når man sylter selv, ved man hvad der er i glasset. Jeg har ikke uanede mængder af bær i min have. Desværre. Men så er det jo godt at man kan købe lækre og nemme poser i supermarkedet, som fungerer lige så godt(og så er der nogle der har gjort plukkearbejdet for en). Skønt ikke?
For inspiration se mere her:
Æblemarmelade med ingefær, Jordbær marmelade – uden klumper, Blomme marmelade
0 kommentarer