Koldhævede boller med danskvand

Opskrifter på brød, Tips til madpakker

De her boller med danskvand er koldhævede og bliver så luftige og lækre. Og jeg er ganske sikker på at det er de her ingredienser der er årsagen til det. Danskvand og creme fraiche. Er det kulsyren i danskvandet? Surmælksproduktet creme fraiche? Det et miks og det fungerer.

De her boller med danskvand er koldthævede og hæver natten over på køl. Næsten morgen sættes de som klatter og venter blot på at ovnen varmer godt op. Jeg bager dem gerne med dampfunktion, men du kan snildt bage uden, hvis du ikke har en dampovn. Det er mest de høje grader der giver det gode resultat og ikke dampen. Du kan også vælge at spray lidt vand ind undervejs, men i så fald skal det gøres hurtigt, sådan at varmen ikke fiser ud af ovnen.

Bager du koldhævede boller med danskvand er det blot vigtigt at du bruger frisk danskvand, hvor der stadig er bobler og altså kulsyre tilbage. Jeg brugte bare en helt klassisk apollinaris danskvand, endda med citrus, men det kan man altså ikke smage!

Når en halvanden liter flaske er åbnet skal den jo helst drikkes med det samme for at være spækket med de gode bobler. Det holder jo sjældent til dagen efter- derfor tænkte jeg at det var bedre at få den sidste sjat brugt i noget bagværk, fremfor et halvkedelig glas danskvand dagen efter.

boller med danskvand  Boller med danskvand

De her boller med danskvand laver jeg sådan.

Boller med danskvand

Boller med danskvand

Skønne luftige koldhævede boller med danskvand. Fine til morgenbordet eller madpakken.
Print opskrift Pin opskrift
10 t
Antal: 14 boller

Ingredienser

  • 20 gram gær
  • 3 dl. danskvand
  • 1 dl. creme fraiche(9, 18, 38 %)
  • 120 gram havregryn
  • 560 gram hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i danskvand og creme fraiche.
  • Kom havregryn, mel, salt og sukker ved og rør grundigt. Enten i en køkkenmaskine, med dejkroge eller din håndkraft.
  • Kom et klæde eller en omvendt tallerken over skålen og sæt i køleskabet natten over- eller ca. 8-10 timer.
  • Sæt 13-14 klatter af boller på et bagepapir. Sæt ovnen på 220 grader.
  • Lad bollerne hvile, mens ovnen varmer op, men min. 20 min.
  • Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 20 min. til de er gyldne og sprøde.
    (Bruger du dampovn stiller du den på mellemdamp)

Koldhævede boller med danskvand

(og lidt om weekendhygge)

Boller med danskvand

De sidste mange weekendage har været med ekstra ro på. Det er corona dage og alt sport er aflyst. Og selvom jeg ikke har det mindste godt at sige om den forfærdelige pandemi der har ramt hele verden har det dog ført til én god ting. Ro.

Ro til bare at være. Ingen sportstræninger og dermed kørsel, ingen kampe rundt i det danske kongerige. Bare ro. For mig og familien er det simpelthen så rart.

En fælles morgenmad med gode boller, smoothies og masser af frisk frugt er toppen af hygge for os. Selv det mest trætte teenagebarn siger ikke nej tak til en god bid morgenmad med familien.

Lignende opskrifter: Skønne ostebollerGulerodsboller – madpakkeboller med revet gulerødderHavregrynsboller

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest