Boller med grahamsmel og hørfrø er sprøde og lækre grovboller. Lige noget for os herhjemme.
Grovboller med grahamsmel og hørfrø, ja i det hele taget kernerige boller er populære til madpakken eller en skovtur på grund af den gode fyldige smag og det sunde indhold. Det er jo de rene madboller, med alt det gode der er i!
Alligevel er de lige gode til at fylde med søde sager som peanutbutter, marmelade, nutella, og lemoncurd.
Eller fylde dem som madpakkeboller med en masse forskellige slags pålæg. Kylling- kalkunbryst, mild skiveost, smøreost. Alt det du foretrækker og godt kan lide.
Herhjemme i huset er de i hvertfald et hit at komme i madpakken. Jeg gør gerne det, at jeg rører dejen sammen om aftenen og morgenen efter, sætter jeg dejklatter på to bageplader og bager med det samme. Så er der helt og aldeles nybagte grovboller med grahamelsmel og hørfrø klar til store og små. Er tiden ikke til morgenbagning, kan dejen hurtigt røres sammen om morgenen og komme i ovnen, når du er tilbage om eftermiddagen. Så står dejen bare og hviler sig, mens gæren langsomt udvikler sig i løbet af dagen
Her får du min opskrift på grovboller med grahamsmel og hørfrø, som både er er luftige, nemme og sunde.
Boller med grahamsmel og hørfrø
(ca. 30 stk.)
25 gram gær
7 dl (vandhane)koldt vand
2 tsk. salt
3 spsk. olie
1 spsk. sukker
100 hørfrø
600 gram hvedemel
200 gram grahamsmel
- Opløs gær i vand.
- Tilsæt olie, sukker, salt og hørfrø.
- Kom grahamsmel og hvedemel ved og ælt grundigt. Brug hænderne, køkkenmaskinen eller røremaskine med dejkroge.
- Kom dejen i en skål og lad den hæve i min 8 timer i køleskabet. F.eks. natten over?
- Beklæd bageplader med bagepapir og sæt ca. 12 bolledejsklatter på hver plads. Tænd ovnen på 220 grader alm. varmeluft eller varmeluft med damp (hvis du har). Bag bollerne en plade af gangen i ca. 25 min. til overfladen er dejlig sprød og gylden og bollerne lyder hule, når der bankes nedeunder.
Mere hjemmebag?
Bare fordi der findes så mange gode opskrifter på hjemmebag!
Om det er kernebrød uden mel : Det bedste glutenfri kernebrød
(Et kernebrød, som er så lækkert som et frokostbrød toppet med avocado, æg, tomat, hytteost, en god mayo. Der findes så mange muligheder.)
___
Eller om det er lette og luftige hvedemelsboller, som er de helt klassiske af slagsen, som er meget gerne(hvis du spørger mig) må toppes med et godt lag smør og måske lidt marmelade. Det er det rene guf, synes vi herhjemme. De er i øvrigt også helt skønne til børnefødselsdagen. Sæt flag i og stil ellers smør, marmelade, pålægschokolade på bordet med en kande saftevand. Smagen af en klassisk børnefødselsdag: de bedste bløde og søde theboller
Inspiration til børnefest? Kig forbi pinterest for masser af inspiration til temafester, mad til børnefesten eller endnu bedre. Find bla. benedictesmad.dk, hvor jeg lægger mine billeder op også – pinterest?
Tak fordi du læste med,
Kh Benedicte
hej når de er færdige.kan man så kommer i dem i fryseren
Ja, det kan du helt bestemt. De smager dejligt ristet eller blot optøet.😊
Du har dejlige opskrifter, men hvor er det ærgerligt du ikke lige tjekker for stavefejl før du publicerer…..
Hejsa og tak for det. Godt du siger det. Jeg forsøger faktisk, men kan til tider “stirre mig blind” på mine opskrifter og tekster, sådan at jeg ikke ser det. Jeg vil prøve at anstrenge mig yderligere …hilsen Benedicte 😊
Hejsa
Skal dejen hæve i køleskab eller i køkkenet?
Mvh Susan
Hejsa,
I køleskabet:)
Det har jeg noteret nu, så der ikke er nogen tvivl.
Hilsen Benedicte
Kan man putte solsikkekerner i i stedet for hørfrø
Hejsa,
det har jeg ikke prøvet, men det tænker jeg godt du kan.
God fornøjelse,
Hilsen Benedicte 🙂
Har du en opskrift på et rugbrød der er bagt uden surdej og gerne med klid tilsat?