Grovboller med graham og hørfrø

Børnefester, Opskrifter på brød, Tips til madpakker

Boller med grahamsmel og hørfrø er sprøde og lækre grovboller. Lige noget for os herhjemme.

Grovboller med grahamsmel og hørfrø, ja i det hele taget kernerige boller er populære til madpakken eller en skovtur på grund af den gode fyldige smag og det sunde indhold. Det er jo de rene madboller, med alt det gode der er i!

Alligevel er de lige gode til at fylde med søde sager som peanutbutter, marmelade, nutella, og  lemoncurd.

Eller fylde dem som madpakkeboller med en masse forskellige slags pålæg. Kylling- kalkunbryst, mild skiveost, smøreost. Alt det du foretrækker og godt kan lide.

Herhjemme i huset er de i hvertfald et hit at komme i madpakken. Jeg gør gerne det, at jeg rører dejen sammen om aftenen og morgenen efter, sætter jeg dejklatter på to bageplader og bager med det samme. Så er der helt og aldeles nybagte grovboller med grahamelsmel og hørfrø klar til store og små. Er tiden ikke til morgenbagning, kan dejen hurtigt røres sammen om morgenen og komme i ovnen, når du er tilbage om eftermiddagen. Så står dejen bare og hviler sig, mens gæren langsomt udvikler sig i løbet af dagen

Her får du min opskrift på grovboller med grahamsmel og hørfrø, som både er er luftige, nemme og sunde.

boller med grahamsmel og hørfrø

boller med grahamsmel og hørfrø

 

Boller med grahamsmel og hørfrø

(ca. 30 stk.)

25 gram gær

7 dl (vandhane)koldt vand

2 tsk. salt

3 spsk. olie

1 spsk. sukker

100 hørfrø

600 gram hvedemel

200 gram grahamsmel

 

  • Opløs gær i vand.
  • Tilsæt olie, sukker, salt og hørfrø.
  • Kom grahamsmel og hvedemel ved og ælt grundigt. Brug hænderne, køkkenmaskinen eller røremaskine med dejkroge.
  • Kom dejen i en skål og lad den hæve i min 8 timer i køleskabet. F.eks. natten over?
  • Beklæd bageplader med bagepapir og sæt ca. 12 bolledejsklatter på hver plads. Tænd ovnen på 220 grader alm. varmeluft eller varmeluft med damp (hvis du har). Bag bollerne en plade af gangen i ca. 25 min. til overfladen er dejlig sprød og gylden og bollerne lyder hule, når der bankes nedeunder.

 

boller med grahamsmel og hørfrø

 

boller med grahamsmel og hørfrø

Mere hjemmebag?

Bare fordi der findes så mange gode opskrifter på hjemmebag!

Om det er kernebrød uden mel : Det bedste glutenfri kernebrød

(Et kernebrød, som er så lækkert som et frokostbrød toppet med avocado, æg, tomat, hytteost, en god mayo. Der findes så mange muligheder.)

___

Eller om det er lette og luftige hvedemelsboller, som er de helt klassiske af slagsen, som er meget gerne(hvis du spørger mig) må toppes med et godt lag smør og måske lidt marmelade. Det er det rene guf, synes vi herhjemme. De er i øvrigt også helt skønne til børnefødselsdagen. Sæt flag i og stil ellers smør, marmelade, pålægschokolade på bordet med en kande saftevand. Smagen af en klassisk børnefødselsdag: de bedste bløde og søde theboller

Inspiration til børnefest? Kig forbi pinterest for masser af inspiration til temafester, mad til børnefesten eller endnu bedre. Find bla. benedictesmad.dk, hvor jeg lægger mine billeder op også – pinterest?

 

Tak fordi du læste med,

Kh Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

9 Kommentarer

  1. Susanne

    hej når de er færdige.kan man så kommer i dem i fryseren

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Ja, det kan du helt bestemt. De smager dejligt ristet eller blot optøet.😊

      Svar
  2. Betty

    Du har dejlige opskrifter, men hvor er det ærgerligt du ikke lige tjekker for stavefejl før du publicerer…..

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa og tak for det. Godt du siger det. Jeg forsøger faktisk, men kan til tider “stirre mig blind” på mine opskrifter og tekster, sådan at jeg ikke ser det. Jeg vil prøve at anstrenge mig yderligere …hilsen Benedicte 😊

      Svar
  3. Susan Andersen

    Hejsa
    Skal dejen hæve i køleskab eller i køkkenet?
    Mvh Susan

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa,

      I køleskabet:)
      Det har jeg noteret nu, så der ikke er nogen tvivl.
      Hilsen Benedicte

      Svar
  4. Maria Hansen

    Kan man putte solsikkekerner i i stedet for hørfrø

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa,
      det har jeg ikke prøvet, men det tænker jeg godt du kan.
      God fornøjelse,
      Hilsen Benedicte 🙂

      Svar
    • Susanne Juel Kressner

      Har du en opskrift på et rugbrød der er bagt uden surdej og gerne med klid tilsat?

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest