Grovboller med graham og hørfrø

Boller med grahamsmel og hørfrø er sprøde og lækre grovboller. Lige noget for os herhjemme

Grovboller med grahamsmel og hørfrø, ja i det hele taget kernerige boller er populære til madpakken eller en skovtur på grund af den gode fyldige smag og det sunde indhold. Det er jo de rene madboller, med alt det godt der er i!

Alligevel er de lige gode til at fylde med søde sager som peanutbitter, marmelade, nutella, og   lemoncurd.

Eller fylde dem som madpakkeboller med en masse forskellige slags pålæg. Kylling- kalkunbryst, mild skiveost, smøreost. Alt det du foretrækker og godt kan lide.

Herhjemme i huset er de ihvertfald et hit, at komme i madpakken og jeg laver gerne det, at jeg rører dejen sammen om aftenen og morgenen efter sætter jeg dejklatter på to bageplader og bager med det samme. Så er der helt og aldeles nybagte grovboller med grahamelsmel og hørfrø klar til store og små. Er tiden ikke til morgenbagning, kan dejen hurtigt røres sammen om morgenen og komme i ovnen, når du er tilbage om eftermiddagen. Så står dejen bare og hviler sig, mens gæren langsomt udvikler sig i løbet af dagen

Her får du min opskrift på grovboller med grahamsmel og hørfrø, som både er er luftige, nemme og sunde.

boller med grahamsmel og hørfrø

boller med grahamsmel og hørfrø

 

Boller med grahamsmel og hørfrø

(ca. 30 stk.)

25 gram gær

7 dl (vandhane)koldt vand

2 tsk. salt

3 spsk. olie

1 spsk. sukker

2 dl hørfrø

700 gram hvedemel

200 gram grahamsmel

 

  • Opløs gær i vand.
  • Tilsæt olie, sukker, salt og hørfrø.
  • Kom grahamsmel og hvedemel ved og vælg grundigt. I hænderne, køkkenmaskine eller røremaskine med dejkroge.
  • Kom dejen i en skål og lad den hæve i min 8 timer. F.eks. natten over?
  • Beklæd bageplader med bagepapir og sæt ca. 12 bolledejsklatter på hver plads. Tænd ovnen på 220 grader alm. varmeluft eller varmeluft med damp (hvis du har). Bag bollerne en plad af gangen i ca. 25 min. til overfladen er dejlig sprød og gylden og bollerne lyder hule, når der bankes nedeunder.

 

boller med grahamsmel og hørfrø

 

boller med grahamsmel og hørfrø

Mere hjemmebag?

Bare fordi der findes så mange gode opskrifter på hjemmebag!

Om det er kernebrød uden mel : Det bedste glutenfri kernebrød

Et kernebrød, som er så lækkert som et frokostbrød toppet med avocado, æg, tomat, hytteost, en god mayo. Der findes så mange muligheder.

Eller om det er lette og luftige hvedemelsboller, som er de helt klassiske af slagsen, som meget gerne(hvis du spørger mig) må toppes med et godt lag smør og måske lidt marmelade. Det er det rene guf, synes vi herhjemme. De er i øvrigt også helt skønne til børnefødselsdagen. Sæt flag i og stil ellers smør, marmelade, pålægschokolade på bordet med en kande saftevand. Smagen af en klassisk børnefødselsdag: de bedste bløde og søde theboller

Inspiration til børnefest? Kig forbi pinterest for masser af inspiration til temafester, mad til børnefesten eller endnu bedre. Find bla. benedictesmad.dk, hvor jeg lægger mine billeder op også – pinterest?

 

Tak fordi du læste med,

Kh Benedicte 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.