Kage med mango. Blød, sød og bare lækker!
Det er så fornøjeligt for mig, at man kan kombinere to sager jeg virkelig godt kan lide. Kage og mango!
Mango er en af de frugter vi meget gerne har på lager herhjemme. For mangoer smager bare tæske godt og er spækket med sødme og sunde sager.
Og sagen var den at jeg havde et par modne magter liggende. De var lige til den søde side, da de var godt modne. Smide mad ud vil jeg meget nødig, så enten ville jeg skære frugtkødet i tern og komme i fryseren til at lave en smoothie eller mangois senere eller også skulle de i en kage. Mangokage var nemlig ikke noget vi havde prøvet før. Som sagt så gjort.
Resultatet var rigtig dejlig og kagen fik sødme og saftighed fra mangostykkerne. Der er kokosmel i kagen også. Det spiller super godt med mango og giver en ekstra sødme til kagen. Jeg vendte kagen på hovedet, da den var let afkølet, mest fordi det giver den mest glatte overflade.
Vi nød kagen lige som den var, men du kan selvfølgelig toppe den med glasur eller servere den med creme fraiche og flødeskum, hvis du foretrækker det.
Fryse den ned kan du også sagtens. Så er der altid lidt godt på lager, hvis trangen til det søde trænger sig på. Det gør den ofte herhjemme.
Mangokage
kage med mango
Ingredienser
- 250 gram skrællet moden mango( i tern)
- 2,5 dl sukker
- 2 stk æg
- 2 tsk vanillesukker
- 2 dl kokosmel
- 1 knivspids salt
- 2,5 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- Skræl mango og skær i mindre tern.
- Pisk sukker og æg luftigt.
- Vend mel med bagepulver.
- Pisk kokosmel, salt og hvedemel med æggemassen. Kom mango stykker i og vend rundt.
- Kom dejen i en smurt bageform(eller beklædt med bagepapir eller smurt med smør) på ca. 20x 20 cm.
- Sæt kagen i ovnen på 175 grader og bag i ca. 40 min til dejen er fast og der ikke hænger dej ved, når du stikker i den med en strikkepind eller kødnål.
Kagetid!
Jeg elsker at bage og jeg elsker at servere kage for hele familien. Men jeg har fået konkurrenter. Mine børn!
Særlig 13 årige Willum bager i et væk. Og det glæder mig. For det var også kagebagning der startede min egen glæde ved at stå i køkkenet, da jeg var ung teenager.
Kagebagning er sjovt for det store barn, fordi det ofte er relativt nemt og ikke tager så meget tid at frembringe et godt og sødt resultat. Hvilke teenager eller store barn er ikke vild med kager og søde sager?
Så vi slås lidt om bordpladen herhjemme og nyder ellers bare hinandens kage resultater!
mango vitaminer
Mango har et højt indhold af B- og C-vitamin og et højt indhold af A-vitamin.
Mangofrugten har også et højt indhold af mineralerne fosfor, jern og kalcium. Har du købt en mango er den sikkert lige vel hård, for det synes jeg ofte de ellers spiseklare mangoer man køber er. En mango kan holde sig ganske længe, op til en to-tre uger, blot du opbevarer den på køl. Efter et par uger er den moden og dejlig sød og skøn at skære i tern og komme i den her kage med mango.
Lignende opskrifter med mango: Lækker mango-avocado- rejesalat, Mango puré- skøn på grød, skyr og brød, sorbet is med mango
Nyeste opskrifter: pinterest, facebook og instagram. Her kan du finde mine nyeste opskrifter.
Rigtig lækker kage og så med er ekstra pift med flødeskum eller cremefraiche til mums. Der kan tilsætttes lidt vanilje sukker til flødeskummet og cremefraiche hvis man har lyst til det.
Tak for din kommentar 😊Ja, lyder da mægtigt godt med en vanilleskum eller creme fraiche til. Får helt lyst til snart at bage den igen👍🏻. Mange hilsner Benedicte
Hej. Mango kagen ser rigtig lækker ud. Skal der slet ikke noget fedtstof i? Mvh. Margit
Hejsa,
nej ikke i den her. Den får fugtighed fra kokos og saftig mango😊
Bedste kage, når man har en overmoden mango liggende. Har lavet den mange gange nu. Tak!
Jeg skifter kokos ud med havregryn, for jeg er ikke fan af kokos. Det bliver den ikke ringere af.
Dejligt at høre og godt med tippet. Det er hermed givet videre til andre.
Hilsen Benedicte 😊
Hvornår skal Mangoen i?
Dejen er meget fast. skal der slet ikke noget fedtstof, mælk, vand eller lign. i?
Hejsa, nej det er som det skal være:)
Dejlig og nem kage