Skøn og saftig kage med mango

Kager

Kage med mango. Blød, sød og bare lækker!

Det er så fornøjeligt for mig, at man kan kombinere to sager jeg virkelig godt kan lide. Kage og mango!

Og sagen er den at mango er en af de frugter vi meget gerne har på lager herhjemme. For mangoer smager bare tæske godt og er spækket med sødme og sunde sager.

Og sagen var den at jeg havde et par modne magter liggende. De var lige til den søde side, da de var godt modne. Smide mad ud vil jeg meget nødig, så enten ville jeg skære frugtkødet i tern og komme i fryseren til at lave en smoothie eller is senere eller også skulle de i en kage. Mangokage var nemlig ikke noget vi havde prøvet før. Som sagt så gjort.

Resultatet var rigtig dejlig og kagen fik sødme og saftighed fra mangostykkerne. Der er kokosmel i kagen også. Det spiller super godt med mango og giver en ekstra sødme til kagen. Jeg vendte kagen på hovedet, da den var let afkølet, mest fordi det giver den mest glatte overflade.

Vi nød kagen lige som den var, men du kan selvfølgelig toppe den med glasur eller servere den med creme fraiche og flødeskum, hvis du foretrækker det.

Fryse den ned kan du også sagtens. Så er der altid lidt godt på lager, hvis trænger til det søde trænger sig på. Det gør den ofte herhjemme.

Mangokage

kage med mango

 

Skøn mangokage

Opskrift på en kage med mango- frisk og saftige kage
Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 250 gram skrællet moden mango( i tern)
  • 2,5 dl sukker
  • 2 stk æg
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 dl kokosmel
  • 1 knivspids salt
  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

  • Skræl mango og skær i mindre tern.
  • Pisk sukker og æg luftigt.
  • Vend mel med bagepulver.
  • Pisk kokosmel, salt og hvedemel med æggemassen.
  • Kom dejen i en smurt bageform(eller beklædt med bagepapir eller smurt med smør) på ca. 20x 20 cm.
  • Sæt kagen i ovnen på 175 grader og bag i ca. 40 min til dejen er fast og der ikke hænger dej ved, når du stikker i den med en strikkepind eller kødnål.

Kagetid!

Jeg elsker at bage og jeg elsker at servere kage for hele familien. Men jeg har fået konkurrenter. Mine børn!

Særlig 13 årige Willum bager i et væk. Og det glæder mig. For det var også kagebagning der startede min egen glæde ved at stå i køkkenet, da jeg var ung teenager.

Kagebagning er sjovt for det store barn, fordi det ofte er relativt nemt og ikke tager så meget tid at frembringe et godt og sødt resultat. Hvilke teenager  eller store barn er ikke vild med kager og søde sager?

Så vi slås lidt om bordpladen herhjemme og nyder ellers bare hinandens kage resultater!

kage med mango

mango vitaminer

Mango har et højt indhold af B- og C-vitamin og et højt  indhold af A-vitamin.

Mangofrugten har også et højt indhold af mineralerne fosfor, jern og kalcium.  Har du købt en mango er den sikkert lige vel hård, for det synes jeg ofte de ellers spiseklare mangoer man køber er.  En mango kan holde sig ganske længe, op til en to-tre uger, blot du opbevarer den på køl. Efter et par uger er den moden og dejlig sød og skøn at skære i tern og komme i den her kage med mango.

kage med mango

Lignende opskrifter med mango:  Lækker mango-avocado- rejesalatMango puré- skøn på grød, skyr og brødsorbet is med mango

Nyeste opskrifter: pinterest, facebook og instagram. Her kan du finde mine nyeste opskrifter.

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

1 Kommentar

  1. Kirsten

    Dejlig og nem kage

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest