Kage med Bastogne kiks – cheesecake

Opskrifter på kager

Kage med bastogne kiks, toppet med en creme af fløde, flødeost og frugt. Sådan en slags cheesecake der smager helt ualmindeligt lækkert.

Du kan lave den helt enkle udgave og toppe med én slags frugt eller bær eller gøre som vi gjorde og dryssede med børnenes favoritfrugter og bær på en opdelt kage. Så kunne de nappe lige det de foretrak. Sådan er det nu en gang, når der er flere i familien, men alle har forskellige sager som de kan lide – og ikke mindst ikke lide.

En kage med bastogne kiks er ligesom en cheesecake

En kage med Bastogne kiks minder om en cheesecake og det er det i princippet også. Det er en måde at lave den klassiske skønne ostekage med bastognekiks i stedet for digestive kiks. Det giver en kage, som stadig har den skønne sprøde bund, men får smag af den populære Bastogne kiks, som vi er ret vilde med herhjemme.

Fyldet består blot af fløde, flødeost og en smule flormelis. Cremen er dermed ikke så sød- derfor kan du toppe med alt fra søde frugter til lidt mere syrlige ala de tørrede appelsintern, som vi også kom på.

Vi kom syltede appelsintern, hakket chokolade, friske hindbær, Kiwistykker  og tørret hindbær på. Men brug det du foretrækker eller blot har på lager.

 

Kage med Bastogne kiks

kage med bastogne kiks

 

skøn kage med bastogne kiks( cheesecake)

Print opskrift Pin opskrift
1 time 10 minutter
Antal: 10

Ingredienser

  • 200 gram bastogne kiks(knust)
  • 100 gram smør(smeltet

Fyld

  • 3 dl fløde(pisket til skum)
  • 220 gram flødeost
  • 2 spsk. flormelis

frugttopping

  • Diverse frugter ala kiwi eller friske bær

Fremgangsmåde

  • Smelt smør. Knus kiks til krummer f.eks. i en foodprocessor. Bland med det smeltede smør. Pres massen ud i en springform og stil i køleskabet. Jeg kommer gerne lidt bagepapir i bunden.
  • Pisk fløde, flødeost og flormelis til en masse uden klumper.
  • Fordel ostemassen på kagebunden og sæt tilbage i køleskabet i min. 1 time, så den kan sætte sig.
  • Pynt med forskellige friske frugter, kiwier, måske lidt hakket chokolade, tørret bær. Kun fantasien sætter grænser her.

kage med bastogne kiks

Lignende opskrifter:

jordbærdessert med bastognekiks- no bakeSkøn kiksekage(uden palmin)Appelsinsmør – topping til brød og pandekager

 

kage med bastognekiks

Om kagebagning og et ærligt smagspanel

Og kager må der til, når vi nu er sådan en familie der elsker kager! Når enten jeg eller børnene smækker en kage sammen går der sjældent mange timer før den er væk!

Når jeg selv bager og eksperimenterer med de forskellige opskrifter er børnene en del af mit smagspanel. Og det er ikke et helt dårligt smagspanel. For de er ganske kritiske og meget ærlige overfor deres mor. Og det sætter jeg såmænd pris på og nyder.

Hvad jeg også nyder er at de er flinke til at hjælpe mig med at spise kagerne. Den opgave kunne jeg umuligt klare helt selv:)

Den her cheesecake med bastognekiks var jeg lidt spændt på at servere for dem. Flødeost i kager, som ikke indgår som en del af en klassisk flødeostglasur er ikke hver dag jeg laver. Men jeg blev svært overrasket over, hvor godt de kunne lide den.

Håber den bringer lykke hos dig…

God bagefornøjelse…

Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest