Bradepandekage med gær og fyldt med marmelade. En anderledes bradepandekage, som er lidt som en blanding mellem en klassisk kringle og en kage bagt med marmeladefyld.
Den er svampet, snasket, sød og lækker og kan serveres som en blanding mellem brød og kage. I den her bradepandekage med gær kommer jeg abrikosmarmelade i, men den kan også laves med enten appelsin eller æblemarmelade, så varierer efter hvad køkkenskabet indeholder
Bradepandekage med gær
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 dl lunken vand
- 120 gram blødt smør
- 2 dl. mælk- gerne sødmælk (eller 1 del minimælk og 1 dl. fløde)
- 4 spsk sukker
- 1 nip salt
- 460 g hvedemel
marmeladefyld
- 14 spsk abrikosmarmelade
Pensling og drys
- 1 pisket æg
- 30 g mandelsplitter
- 2 spsk perlesukker
Fremgangsmåde
- Opløs gær med lunken vand
- Tilsæt øvrige ingredienser og ælt grundigt. Har du en køkkenmaskine kan den med fordel bruges. Dejen er nu blank og blød
- Sæt til hævning i 40 min. et let lunt sted
- Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir
- Kom halvdelen af dejen på og tryk ud i kanterne. Fordel marmeladen over og kom den anden halvdel herover.
- Lad efterhæve i 20 minutter.
- Pensl forsigtigt med pisket æg og drys nu først mandelsplitter og herefter perlesukker over
- Bages i midten af ovnen på 200 grader ved alm over/undervarme eller ved varmeluft på 185 grader. Kagen er færdig når den er gylden og gennembagt
- Den færdige bradepandekage med gær og marmelade kan nydes både varm og kold og kan også fryses ned, men bør tø op på køkkenbordet.
Andre opskrifter
Du kunne måske være interesseret i nogle af de her opskrifter som ligesom den her bradepandekage er en blanding mellem et sødt og lækkert bagværk.
Kærnemælkshorn med marcipan, Saftigt bananbrød med chokolade, Koldskålsboller
Jeg elsker at hoppe i køkkenet og bage alt fra kager til brød. Det jeg er vild med i den her op opskrift på en kage med gærdej er at man får en blanding mellem en klassisk kage, som kan serveres som den søde godte til kagebordet, men samtidig faktisk giver en fornemmelsen af at få noget sødt der lægger en bund.
Jeg topper bradepandekagen med mandelsplitter, for det giver sådan en sprød overflade med bid. Men skulle du mangle dem kan den snildt laves uden, eller alternativt skiftes ud med andre former for nødder. Prøv dig frem 🙂
Hej
Hvor stor er din bradepande?
hejsa,
Den er ca.20 x 30 cm 😊
hilsen Benedicte
Gad vide om den kunne laves som koldhævet. . .?
Og hvis muligt om den kan samles dagen forinden, så den blot skal bages dagen efter.
Mon der kan lægges en remonce ind?
Hejsa…
Det har jeg godt nok ikke prøve, men det er bestemt forsøget værd, omend jeg ikke kan garantere for resultatet. Og en remonce? Klart. Det er altid godt.
Mange hilsner Benedicte😊