Bradepandekage af gærdej

Brunch, Fødselsdage, Opskrifter på kager

Bradepandekage med gær og fyldt med marmelade. En anderledes bradepandekage, som er lidt som en blanding mellem en klassisk kringle og en kage bagt med marmeladefyld.

Den er svampet, snasket, sød og lækker og kan serveres som en blanding mellem brød og kage. I den her bradepandekage med gær kommer jeg abrikosmarmelade i, men den kan også laves med enten appelsin eller æblemarmelade, så varierer efter hvad køkkenskabet indeholder

 

 

Bradepandekage med gær 

 

Bradepandekage med gær 

Bradepandekage med gær

Bradepandekage med gær 

Print opskrift Pin opskrift
2 timer
Antal: 20 stykker

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 120 gram blødt smør
  • 2 dl. mælk- gerne sødmælk (eller 1 del minimælk og 1 dl. fløde)
  • 4 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 460 g hvedemel

marmeladefyld

  • 14 spsk abrikosmarmelade

Pensling og drys

  • 1 pisket æg
  • 30 g mandelsplitter
  • 2 spsk perlesukker

Fremgangsmåde

  • Opløs gær med lunken vand
  • Tilsæt øvrige ingredienser og ælt grundigt. Har du en køkkenmaskine kan den med fordel bruges. Dejen er nu blank og blød
  • Sæt til hævning i 40 min. et let lunt sted
  • Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir
  • Kom halvdelen af dejen på og tryk ud i kanterne. Fordel marmeladen over og kom den anden halvdel herover.
  • Lad efterhæve i 20 minutter.
  • Pensl forsigtigt med pisket æg og drys nu først mandelsplitter og herefter perlesukker over
  • Bages i midten af ovnen på 200 grader ved alm over/undervarme eller ved varmeluft på 185 grader. Kagen er færdig når den er gylden og gennembagt
  • Den færdige bradepandekage med gær og marmelade kan nydes både varm og kold og kan også fryses ned, men bør tø op på køkkenbordet.

Andre opskrifter 

Du kunne måske være interesseret i nogle af de her opskrifter som ligesom den her bradepandekage er en blanding mellem et sødt og lækkert bagværk.

Kærnemælkshorn med marcipanSaftigt bananbrød med chokoladeKoldskålsboller

Jeg elsker at hoppe i køkkenet og bage alt fra kager til brød. Det jeg er vild med i den her op opskrift på en kage med gærdej er at man får en blanding mellem en klassisk kage, som kan serveres som den søde godte til kagebordet, men samtidig faktisk giver en fornemmelsen af at få noget sødt der lægger en bund.

Jeg topper bradepandekagen med mandelsplitter, for det giver sådan en sprød overflade med bid. Men skulle du mangle dem kan den snildt laves uden, eller alternativt skiftes ud med andre former for nødder. Prøv dig frem 🙂

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

4 Kommentarer

  1. Lilly

    Hej
    Hvor stor er din bradepande?

    Svar
  2. Conny

    Gad vide om den kunne laves som koldhævet. . .?
    Og hvis muligt om den kan samles dagen forinden, så den blot skal bages dagen efter.
    Mon der kan lægges en remonce ind?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa…
      Det har jeg godt nok ikke prøve, men det er bestemt forsøget værd, omend jeg ikke kan garantere for resultatet. Og en remonce? Klart. Det er altid godt.
      Mange hilsner Benedicte😊

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest