Broccoli i ovn med gulerødder og æg er min ultimative nye og nemme hverdags-vegetariske-ret. Eller tilbehør til maden for den sags skyld.
Det er i sandhed en opskrift på ovnbagt broccoli i ovn, som kræver et minimum af opvask, og tager ganske kort tid at lave. Og se det er da intet mindre end fantastisk!
Når jeg laver en portion ovnbagt broccoli i ovn, er der både mad til her og nu, men er der rester er det bare perfekt restemad. Den smager herligt dagen efter, enten kold eller opvarmet.
Få ingredienser, bare duper godt.
Broccoli i ovn
broccoli i ovn
Ingredienser
- 1 stk. broccolihoved - alm størrelse
- 1 stk gulerød- fintrevet (alm størrelse)
- 3 stk æg -eller 4 mindre
- 4 spsk fløde eller lavere fedtprocent fløde
- 1 dl revet ost(fx. cheddar eller mozzarella)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Sæt ovn på 180 grader ved varmeluft. Damp broccoli under låg i ca. 2 min.
- Kom i et ildfast fad - gerne med bagepapir.
- Kom broccoli her og hak groft med en kniv.
- Kom nu øvrige ingredienser i og bland med en ske.
- Sæt i midten af ovnen i ca. 30 min. til gylden overflade og til æggemassen er let faste
Vitaminer i broccoli
Jeg er vild med broccoli! Det fine og grønne broccolihoved er smækfyldt med vitaminer og fibre. Jern og kalcium for bare at nævne nogle. Broccoli er også ganske god at tilberede i ovn, da det på denne måde bibeholder flest af sine vitaminer. Der er K vitamin i(K for knoglesundhed!), og B6 vitamin for hjernen(B for brain!).
Så køb altid et ekstra når du alligevel er ude og handle ikke? Den kan nemlig også dampes ganske hurtigt og fryses ned for så at komme i smoothies eller i en Broccoli i ovn opskrift som den her.
Andre opskrifter med det sunde kålhoved kan ses lige her
Knust broccoli i ovn, Ovnbagt broccoli eller den her, som vel efterhånden kan kaldes en klassiker Cremet broccolisalat?
Dejligt at du kiggede forbi.
Interesseret i at få en mail, når der er ny opskrift herinde fra?
Så er du meget velkommen til at gøre som mange andre før dig! De har nemlig skrevet sig op til at modtage en mail i indbakken, når deres ny opskrift på Benedictes mad. Det er selvfølgelig helt kvit og frit.
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer