Bulgursalat med abrikos og persille. Simpelthen bare en af de der enkle og fyldige salater der kan serveres til de fleste retter. Jeg tilsætter rigelige mængder persille og tilføjer ristede solsikkekerner for bid og sprødhed. Men pinjekerner kan bruges i stedet.
Bulgursalaten kan med fordel laves dagen før end den skal spises, i fald den måske serveres en dag hvor der er gæster og dermed nok at se til? Så tilføres kernerne blot lige inden servering, så de beholder sit bid.
Velbekomme. En opskrift på bulgursalat med abrikoser, persille og toppet med citrondressing er klar lige her.
Bulgursalat med abrikos
(og persille og ristede kerner)
Bulgursalat med abrikos
Ingredienser
- 2 dl. bulgur - kogt efter anvisning
- 1/2 stk. agurk- kerner fjernet og skæres i mindre stykker
- 1 bundt kruspersille - finthakket(1. dl hakket persille)(bredbladet kan bruges)
- 1 dl abrikoser- i mindre stykker
- 1 stk. mindre rødløg- finthakket
- 1 stk. mindre rød peberfrugt - i mindre stykker
- 1 dl solsikkekerner- ristet let på en pande til gyldne(alternativt 1/2 dl. pinjekerner ristet let på pande)
Dressing
- 1 stk. citron- saften heraf
- 4 spsk. god olie
- salt og peber
- 1 lille tsk. sukker
Fremgangsmåde
- Kog bulgur efter anvisning på pakken. Afkøl let eller helt.
- Vend med finthakket agurk, rødløg, abrikoser og peberfrugt.
- Rist kerner og kom over ved servering .
Dressing
- Pisk citronsaft, sukker og olie sammen og smag til med salt og peber. Kom over salaten og vend.
Noter
Andre opskrifter du kunne være interesseret i
Salater – dejlige fyldige salater er noget af det bedste som tilbehør til de fleste retter. Som salater i stedet for kartofler til alt fra fisk, lam, okse, gris eller kylling. Hvis der er fylde og smag i de lækre salater kan de snildt gøre det ud for brød og kartofler synes jeg.
Fyldte tomater med couscous, Couscous salat med abrikos og krydderurter, Quinoasalat med krydderurter
0 kommentarer