Cous cous med abrikos og krydderurter – så nemt er det lave en dejlig smagfuld couscous.
Cous cous med abrikos og krydderurter
Der er smæk på smagen med de mange krydderurter, men det til trods er det stadig en couscous salat som er børnevenlig. Måske pga. de søde abrikoser. Salaten med cous cous er så dejlig nem at lave og kan sagtens laves i flere timer før den skal serveres. På den måde kan krydderurterne trække lidt smag ud og det skader ikke!
Servér den skønne tabbouleh præcis som du ville servere alle andre salater, men vær obs. på at den er mere fyldig end klassiske salater. Den kan derfor også serveres i stedet for kartofler, ris og lignende.
Tabbouleh opskrift
Den populære ret couscous med abrikoser og hovedsaglig mynte stammer oprindeligt fra Libanon og har sidenhen spredt sig rundt i mellemøsten og er heldigvis også kommet til vores breddegrader. Så støder du på begrebet tabbouleh eller tabouleh er det grundlæggende en salat baseret på couscous blandet med diverse krydderurter og abrikoser. Ofte vendt med en dressing rørt af olie og citronsaft. Den her salat kan i øvrigt også vendes med en skøn dressing, men den behøver strengt taget ikke, da der er rigelig med smag i selve couscoussalaten.
Cous cous med abrikoser
Ingredienser
- 3 dl. cous cous
- ca. 7 dl. vand(brug vejledning på posen)
- 1,5 dl. fintklippede eller skåret abrikoser
- 2 dl. fintklippede krydderurter- gerne en blanding af mynthe, persille, dild
- 1 stk. perberfrugt(rød, gul eller orange for de mindst bitre) Finthakket
- 2 tsk. tørret eller frisk chili(kan undlades)
- salt og peber
Dressing(kan undlades)
- 1 stk. citron(saften heraf)
- 5 spsk. god olie - fx. olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Tilbered cous cous efter hvad pakken foreskriver.
- De let afkølede couscous løsnes med en gaffel.
- Skær eller klip abrikoser i små stykker.
- Skær peberfrugt i små små stykker.
- Skyl krydderurter og tør grundigt i et rent viskestykke eller slyng i en salatslynge8hvis du har) Hak krydderurter ganske fint.
- Vend alle ingredienser i skålen med couscous og krydr med salt, peber og evt. chili.
- Rør evt. en dressing af olie og citronsaft og kom på salaten umiddelbart før servering.
Cous cous salat
og andre lækre salater.
Salater – bare diverse salater. Det må der til. Altid herhjemme. Det giver farve på spisebordet, gode vitaminer og ikke mindst giver det mulighed for at sidde så ganske længe og hapse løs. Og er der noget jeg kan lide? Så er det middage, hvor man kan sidde dejligt længe og spise løs. Skulle det ske, at der er rester af den gode couscous kan den snildt holde sig i et par dage i en tætlukket beholder i køleskabet. Den er derfor også rigtig velegnet i madpakken dagen efter.
Blomkålssalat med mandler, Salat med syltede rødløg og romaine salat, Grønkålssalat med tofu, avocado og granatæble
Tak fordi du læser med. Det gør mig da super glad. Du er velkommen til at skrive en kommentar eller sende stjerner afsted efter opskriften. Så kan andre også se at den afprøvet 🙂
Kh, Benedicte
0 kommentarer