Bulgursalat med grøntsager

Salater

Bulgursalat med sprødhed fra de lækre grøntsager og sødme fra melonen. Overhældt med en citron/eddikedressing. Bulgur smager dejligt mildt og har en blød og fin konsistens. Bulguren gør det ud for ris, kartofler, pasta, cous cous  osv.

Et godt altenativ til grillmaden i lørdags var den.  Og så kan du koge den flere timer før, så den er nem lige at hælde sammen med salaten inden spisetid.

bulgursalat

Bulgursalat opskrift

Bulgursalat

Nem og lækker salat med bulgur og avocado
Print opskrift Pin opskrift
35 min
Antal: 6 personer(som tilbehør)

Ingredienser

  • ca. 200 gram bulgur
  • 1 stk. avocado( i tern eller skiver)
  • 1 lille rødløg(finthakket)
  • ca 100 gram cantaloup melon, netmelon, honningmelon eller lign.( i små tern)
  • ca. 100 gram romainesalat
  • drys af frisk persille(finthakket)

dressing

  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 6 spsk olie ala oliven eller rapsolie
  • 1 citron
  • 2 tsk stærk sennep
  • salt/peber
  • 3 tsk honning

Fremgangsmåde

  • Kog bulgur efter anvisning på posen. Løsne bulguren fra hinanden med en gaffel, hvis de er lidt klæge. Afkøl.                                                                              
  • Vask salaten og skær i strimler.
    Skær melonen i små stykker.
    Hak rødløg i ministykker. 
    Læg bulgur i bunden. Vend let med salat, rødløg, persille, melon. Læg avocado på toppen med lidt ekstra persille og overhæld med citrondressingen. 

citrondressing

  • I eddike piskes salt, peber, sennep og honning. Riv skallen af en citron i, samt saften. Pisk sammen. Hæld nu olie ved og ryst sammen. Top på bulgursalaten.

Salater er lidt smart som tilbehør til de fleste hovedretter. Ofte kan det tilberedes flere timer i forvejen og så er det egenlig ganske nemt, at sende et frisk, farverigt og lækkert måltid på bordet, når først den er lavet og står klar i køleskabet. Den her bulgursalat kan også laves før – blot anbefaler jeg at avocadoen kommer i lige inden servering. Brun avocado har aldrig klædt en salat!

 

Tip

  • Bulgur har arabisk og mellemøstlige rødder,
  • Er spækket med fibre og tager ingen tid at tilberede.
  • Du kan bruge den istedet for ris i de retter du normalt ville bruge ris.

Jeg har noget med salater! Intet måltid uden sprøde, sunde og farverige salater.  Nogle gange er det de helt simple af slagsen og andre gange er de spækket med en stor blanding af hvad “grøntsagsskuffen” gemmer.

Nogle er ikke til sødlige salater. Det er jeg. Nogle gange. For finthakket frugter af alt fra nektariner, æbler, appelsiner osv. kan være det der gør en god salat til en rigtig god salat.

Salatopskrifter

Den her er også en let sommersalat. Ribsene er så gode sammen med salaten. Det sure med det søde: sommersalat med ribs

Eller den her friske salat. Melon er altid godt, men særligt i sommerhalvåret har de en særlig sødme og saftighed: Sommersalat med honningmelon og agurk

Eller hvad med en salat med ærteskud? Ærteskud er total op i tiden. Det er “stop madspild”, så det vil noget. Ærteskud er de stængler, som ærterne hænger ved. Ærteskud er lækre som grønt topping  i en sandwich eller i en salat som den her.  Nem sommersalat med ærteskud og melon

Mange madglade hilsner,

 Benedicte 🤍

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest