En pastasalat med grøntsager og vendt i hummus er en af mine foretrukne “tag med” retter. Uanset om det er med på arbejde, i skolen eller til picnictur, holder den bare.
Pastasalater
Pastasalater er altid mit foretrukne valg, hvis vi er inviteret på picnic tur. Det hænder ikke så sjældent med mange børn, at der er diverse arrangementer på skolen eller i børnehaven, som holdes i skoven eller på skolens legeplads i sommerhalvåret. Se så kommer de her pastasalater til sit rette. De kræver ikke andet end en enkel skål at opbevares i og så bringer man blot en gaffel/tallerken med sig. Nemt koncept.
Jeg varierer gerne pastasalaten på mange måder. De her opskrifter er bare nogle af dem:
Pastasalat med kylling og squash, Pastasalat med cremet dressing med ketchup, Skøn pastasalat med cremet dressing
Pastasalat med grøntsager
Pastasalat med grøntsager
Ingredienser
- 300 gram pasta(gerne penne eller skruer)
- 2 stk. peberfrugter(finthakket)(eller 3 stk. snackpebre)
- 2 stk. agurker(uden kerner)og i mindre stykker
- 100 gram faste cherrytomater( i halve)
- 2 stk. avocadoer
- 200 gram hummus
- 1 stk. citron(saften heraf)(gem 1 spsk. saft til senere)
- 5 spsk. finthakket purløg
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog pasta i rigeligt med vand lige knap al dente. Afkøl
- Vend den afkølede pasta med grøntsagerne.
- Hummus og citronsaft røres sammen og vendes i pastasalaten (den ene spiseskefulde citronsaft gemmes til avocadotern)
- Smag til med salat og peber. Vend med purløg.
- Halvér avocado og skær kødet i små tern. Vend med citronsaft. Avocadotern og citron vendes i pastasalaten i op til 2 timer før servering.
Pastasalat i madpakken
Det sådan set det. Du er klar til at sætte tænderne i den skønne omgang mad. Den lækre pastasalat med grøntsager og hummus er klar. Jeg synes den er lige dele alletiders at have med på farten, som den er skøn på de dage, hvor familien knap ser hinanden og spiser på forskudte tidspunkter. Så fordobler jeg portionen og krydser fingre for at der er rester til madpakken dagen efter. Avocadoen kan tage en anelse farve, men i og med at vi vender den med citronsaft er det ikke så slemt endda.
Mængden af pasta, med udgangspunkt i at opskriften er til fire personer er ikke overvældende stor. Du kan dog sagtens tilsætte et par hundrede gram mere af pastaen, hvis du synes. Jeg hælder dog til, at vi optimerer og gør mængder af grøntsager større i stedet. På den måde får vi en mere fiberrig, vitaminrig pastasalat og sund pastasalat.
Velbekomme!
Kh, Benedicte
0 kommentarer