Spidskålssalat med avocado – den her salat er med spidskål, æble- avocadotern og blåbær. Det tilsammen giver den helt rigtige miks af sprøde og vitaminrige ingredienser. Toppet med ristet sesamfrø for en nøddesmag og citron og olie for en nem dressing er du klar.
Her får du en nem opskrift på en sund spidskålssalat med avocado
Spidskålssalat med avocado
Salat med spidskål og avocado
Ingredienser
- 0,50 stk. stort spidskål(fintsnittet)
- 150 gram blåbær
- 2 stk. æbler (i fine tern)
- 2 stk. avocado(i fine tern)
- 6 spsk. sesamfrø
dressing
- 2 stk. citron(saften)
- 5 spsk. god olie (fx. raps eller olivenolie)
- salt pg peber
Fremgangsmåde
- Snit spidskål helt fint - brug gerne en mandolinjern hvis du har. Kom i et fad.
- Kom sesamfrø på en tør pande og rist let gyldne
- Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Æbler og avocado skæres i mindre tern og kom i en skål sammen. Vend halvdelen af dressingen over(så bruner det ikke)
- Kom avocado og æbletern over salaten og top med blåbær.
- Drys med ristet sesamfrø og server med resterende dressing
Nem salat med spidskål og avocado
Jeg serverer lige så gerne den her salat som en let frokostsalat til mig selv, da jeg synes den har lidt af det hele. Men den er mindst lige så velegnet som tilbehør til aftensmaden. Da vi vender både avocado og æbletern i citron og olie, bibeholder de deres sprøde og fine farve uden at brune. Hos mig holder de sig fine i farve helt op til et døgn efter salaten er lavet.
Mere inspiration på opskrifter på salater med spidskål
I sommerhalvåret:
Spidskålssalat med stikkelsbær, Spidskålssalat med blommer og mandler
I vinterrhalvåret:
Spidskålssalat med rødbeder – frisk vintersalat , Indisk-inspireret spidskålssalat
Find mig på de sociale medier
Vidste du at du kan finde mig på de sociale medier også?
Jo vist. Benedictes mad er både på intragram, pinterest og Facebook. Du er meget velkommen til at pinne, # eller @ mine opskrifter på de sociale medier 🙂
0 kommentarer