Butterdejs kanelsnegle

Desserter, Fødselsdage, Opskrifter på kager

Butterdejs kanelsnegle er den dejligste søde morgenmads snack, når jeg skal glæde familien herhjemme i weekenden.

De smager herligt og er ganske nemme at lave, hvis du bruger færdige butterdejsplader som jeg gør. Så er det nemt at rulle søde, sprøde og herlige kanelsnegle frem.

De er såmænd lige så velegnet til brunchbordet eller til den søde eftermiddagssnack(den kender du godt, ikke?)

Butterdejs kanelsnegle

 

 

Butterdejs kanelsnegle

Butterdejs kanelsnegle

Butterdejs kanelsnegle

Opskrift på lækre snegle med marcipan lavet af butterdej. Dejlig nem opskrift.
Print opskrift Pin opskrift
32 min
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 6 plader butterdej
  • 70 gram blødt smør
  • 70 gram sukker
  • 100 gram revet marcipan
  • 2,5 tsk. stødt kanel

pensling

  • 1 stk. æg(pisket)
  • perlesukker

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 175 grader.
  • Læg tre butterdejsplader på en et stykke bagepapir på køkkenbordet.
  • Lad dem optø- det tager blot et par minutter. I mens røres fyldet.
  • Rør sukker, smør, kanel og revet marcipan. Smør hver plade med 1/3 del af fyldet. Smør næsten ud til kanten.
  • Læg de tre stykker butterdejsstykker oven på. Med en kagerulle eller flad hånd gives et let tryk.
  • Skær hver stykke i fire lange stykker sådan at du ender med 12 strimler i alt.
  • Form hver strimmel rundt to gange og luk sammen. Læg på bagepapir.
  • Smør forsigtigt med lidt pisket æg og drys med perslesukker(hvis du har)
  • Bag i ca. 20 minutter pr. plade.

Kanelsnegle af færdig butterdej

Kanelsnegle af færdig butterdej

Jeg har ikke den store erfaring med at lave min egen butterdej. Nok mest fordi jeg synes det er så besværligt at rulle, da det kræver lidt for meget af min tålmodighed. Specielt når det kommer til lysten til søde sager. Så er det ikke tålmodighed der præger billedet, men mere en kagetrang. Nu!

Butterdej er så nemt altid at have på lager og kan bruges til alverdens madretter. Uanset om det er i salte forretter eller hovedretter eller som her i kager. Det dur´ til det hele.

Du vil måske være interesseret i:

KanelsnurrerKanelsnegle med bagepulver(uden gær)Den bedste kanelsnegle kage

Butterdejs kanelsnegle – lækre kanelsnegle med marcipan

Når det er weekend, synes jeg det er herligt at servere et godt morgenbord for familien. Det er simpelthen måden at få teenagerne frem i fra deres værelser. Mad – og det særligt den gode mad er det der skal til. Og hvad vil man ikke gøre for at have lidt hyggelig samvær med sine skønne teenagere?

Sørg for at have butterdejsplader på frys, hvis du bliver lige så begejstret for de hjemmebagte butterdejs kanelsnegle som vi er herhjemme. Butterdejsplader kan holde sig længe og så er det altid muligt at lave dejligt hjemmebag. Pladerne skal blot tø op i ca. 10 min. på køkkenbordet. Det tager altså ikke særlig lang tid. Herefter er det bare at gå i gang med at rulle, fylde og bage de skønne kanelsnegle af butterdej.

(Se eventuelt billeder  herunder af step by step i tilberedning af butterdejs kanelsnegle)

Kanelsnegle af færdig butterdej

Rul sneglene som snurrer, pensl med æg og drys evt. med perlesukker inden bagning.

Butterdejs kanelsnegle

Kom fyldet imellem to butterdejsplader og giv et let tryk. Rul herefter hver plade i fire stave.

 

Butterdejs kanelsnegle

Find ingredienserne frem til kanelsneglene med butterdej. Når marcipanen er revet og ægget pisket bliver det ikke meget nemmere at lave herligt hjemmebag.

Tak fordi du læser med, det gør mig super glad:) Du er velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra. Det gøres i bunden af siden.

Kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest