Kanelsnurrer – lækre kanelsnurrer med kardemomme og en remonce af smør og kanel.
Total weekendhygge for os herhjemme. Det er det lige præcis, når jeg kan sende et fad med nybagte kanelsnurrer på bordet til eftermiddagskaffe. Lyder måske lidt gammeldags, sådan en gang eftermiddagskaffe? Men ikke desto mindre er der lige præcis de der igennem en lang periode har været god tid til.
Corona har nemlig lukket landet mere eller mindre ned og gjort at vi som familie er mere sammen end nogensinde. Med tre store børn på matriklen i alderen 12- 16 år med sport, venner og skole har der faktisk været langt imellem at kunne mødes alle seks på alle tider af døgnet. er der meget godt at sige om corona? Nej vel. Men er der noget godt at sige om atlt den tid vi som familie har fået sammen? Ja.
Kanelsnurrer hvordan
Når man som os er smækhamrende vild med både kardemommeboller og kanelsnegle, så synes jeg det her miks rammer lige i øget. Der er ikke andet end at sige, at det bare smager hamrende godt.
Jeg selv er ikke så ferm med hænderne, når det kommer til at være kreativ. Men rulle en snurrer, så det ligner en kanelsnurre, se det synes jeg faktisk godt at jeg kan – og børnene med. Så mere svært er det altså ikke. Under opskriften forsøger jeg at give så nem og enkel manual(om man vil) over fremgangsmåden. Som sagt. Det er ikke svært.
Kanelsnurrer
Fidusen med at bage der her kanelsnurrer med kardemonne og kanelremonce er tiden. Indrømmet. De er ikke hurtige at lave. Ikke at selve processen med at forme dem tager tid, men selve hævningen kræver lidt længere tid end man måske ville forestille sig. Det er det der gør, at man selv med en stor gærmængde ikke står med nybagte snurrer efter en time.
Det er selv hævetiden der tager tid. Og det er sådan det bør være. Har du ikke lige tid netop i dag, anbefaler jeg at du bager noget andet. Har du tilgæld tiden til at lade gærdejen hæve af et par omgange, lover jeg dig to pladefulde lækre snurrer. Just sayin´….
Kanelsnurrer
Ingredienser
- 50 gram gær
- 5 dl. minimælk(eller anden mælk)
- 1 kg. hvedemel
- 100 gram sukker
- 3 spsk. kardemomme
- 1 spsk. salt
- 130 gram blødt smør
- 1 æg - pensling
Remonce
- 200 gram sukker
- 200 gram blødt smør
- 3 spsk. stødt kanel
Fremgangsmåde
- Opløs gær i mælken. Mælken skal ikke være varm, men køleskabskoldt.
- Kom mel, salt, sukker, kardemomme og smør i dejen og ælt grundigt. Dejen skal nu æltes grundigt i ca. 5 minutter, så har du en køkkenmaskine er den at foretrække. Dejen skal være blank. Lad dejen hæve i fem kvarter med et viskestykke over skålen.
- Slå dejen ned til en klump. Nu skal den efterhæve i køleskabet i fem kvarter.
- Rør nu cremen til remonce sammen.
- Tag nu dejen ud af køleskabet og rul ud til en dej på ca. 30 x 30 cm. Smør remonce ud over hele fladen. Fold den 1/3 del henover og fold den anden 1/3 del henover, sådan at du nu har tre lag. Skær i 14 strimler og brug evt. et pizzahjul. Strimlerne skal være ca. 30 cm. lange og 2 cm brede. - (altså sådan at dejen er 30 x 30
- Sno nu hver strimmel ved at tage fat i den ene ende og sno dejen modsat, sådan at du får seks snoninger.
- Tag nu den snoede strimmel og sno den to gange rundt om rundt om dine fingre - pege og langefinger. Dejenden(snippen) lægges henover og hæftes fast.
- Sæt snurrerne på to bageplader med bagepapir. Lad dem hæve dem efterhæve i ca. 1 time. Pensl med pisket æg- helt forsigtigt. Bag på 200 grader i ca. 10- 12 min. til de er let gyldne.
Opskrift på kanelsnurrer
Kanelsnurrer er godt, men det er der heldigvis også mange andre sager der er.
Hvad med kanelsnegle, drømmekage, brownies. Uhmmm…. nogle af mine øvrige favoritter:
Den bedste kanelsnegle kage, drømmekage, Brownies
Hej, Benedicte!
Tack för dina fina och mumsiga recept!
jag har en fråga på detta recept, i ingredienserna skriver du ett ägg, men i bruksanvisningen finns inte ägget med. Ska djag ha med ett ägg i degen?
Hejsa
Og tak for din søde besked😊
Ægget er til pensling. Det har jeg skrevet nu, så det er meget mere tydeligt.
God dag fra Benedicte
Tack så mycket, Benedicte!
Jag slängde ner ägget i degen och det blev inte sämre ,)
Detta recept på kanelsnurrer är det bästa jag provat:)
Det er jeg da bare så glad for at høre. Tusind tak👍🏻😊
Og godt at det lykkedes med ægget 🙂
hilsen Benedicte
Hej Benedicte
Vi har nu dejen kanelsnurrer til at have 2. gang på køl og læser så udrulning og snoning grundigt. Du skriver ar dejen rulles ud i 30×30 cm og foldes 2 x 1/3 så man får 30×10 cm.
Så skal strimlernes skæres (14 stk.): 30 cm lange og ca. 2 cm i bredde. Det passer hvis dejen igen er udrullet til 30×30, men det står der bare ikke at man skal.
Gætter vi rigtigt at dejen skal udrulles efter remoncen er smurt ud?
Mvh. Peter
Hejsa,
det er helt korrekt😊
Mange hilsner Benedicte