Butternut squash med sorte bønner

Alt det andet

Fyldt butternut squash med sorte bønner.

Det her er bare noget af det bedste jeg ved. I vinterhalvåret, når de første græskar dukker op i butikkerne har jeg svært ved at styre min begejstring. Græskar i det hele taget er noget af det smukkeste, sundeste og lækreste. De fine farver pynter på tallerknen og kan samtidig  tilberedes på så mange måder. Om de steges på panden, rives og kommer i bagværk eller om de bages som de her fyldte butternut squash. Jeg er i hvert fald overbevist.

Om du spiser skrællen eller ej er op til dig. Er skrællen fin og uden de store mærker, synes jeg godt den kan spises. I så fald bør den være helt gennembagt. På den måde er skrællen helt mør og spiselig.

Fyldt butternut squash med sorte bønner

Sådan laver du fyldt butternut squash

Butternut squash med sorte bønner

Opskrift på vegetar butternust squash med fyld af sorte bønner.
Print opskrift Pin opskrift
1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 stk. butternut squash
 • 2 dl. sorte bønner(fra dåse eller kogte)
 • 3 tsk. sellerisalt(kan undlades)
 • 2 tsk. spidskommen
 • 2 tsk. paprika
 • 2 tsk. løgpulver
 • 1 håndfuld revet ost(mozarella eller cheddar)
 • Frisk eller tørret rosmarin.

Fremgangsmåde

 • Sæt ovnen på 200 grader(180 grader varmeluft)
 • Halver squash og fjern kerner.
 • Skær riller i hele stykket.
 • Bland de sorte bønner med krydderier og halvdelen af osten.
 • Kom fyldet i det udhulede squash.
 • Drys med en smule rosmarin eller læg kviste over dem inden bagning.
 • Sæt i ovnen i ca. 30 min.
 • Kom resten af osten over og bag i yderligere 20- 30 min. til kødet er mørt.

Fyldt butternut squash med sorte bønner

Fyldt butternut squash med sorte bønner

Jeg er ret begejstret for sorte bønner og har lige for tiden en periode, hvor jeg kommer sorte bønner i stort set alt hvad der er muligt. Og se det er ikke så lidt. De er nemlig velegnet i alt fra gryderetter, sunde daddelkugler, chili con carne, salater eller som her i fyldt butternut squash.

Om du køber dem i dåse eller koger dem selv er lige meget. Jeg synes begge slags fungerer lige godt til alle former for retter. Der er noget lidt mere økonomi i at koge dem selv. Det gør jeg gerne. Så koger jeg en hel pose og fryser ned i mindre beholder. På den måde kan jeg tage dem frem som jeg skal bruge dem. Det er godt og gør det nemt at lave mad- også selvom man ikke har forberedt kogning af bønner. Bønnerne skal nemlig, ligesom mange andre bønner, lægges i blød inden kogning.

Fyldt butternut squash med sorte bønner

Disse opskrifter kunne måske interessere dig:

Vegetar opskrifter med butternut squash

Hasselback butternut squashOvnbagt butternutsquashSaftig butternutkage

Tak fordi du læste med. Du er meget velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Du kan også finde mig på de sociale medier under #Benedictesmad. Jeg elsker når du laver mine opskrifter og deler resultatet med mig og mange andre.

Take care, 

Benedicte 💜

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest