Chiagrød med skyr og vanille er den lækreste lille treat. Og så er det jo også så dejligt sundt, at det næsten er en skam ikke at spise løs!
Omega 3- og 5 fedtsyrer, E vitamin, kalk, magnesium og mange flere vitaminer er sager som chiafrø indeholder.
Jeg har en grundopskrift på 2 dl væske(ala skyr, yoghurt, fløde, mælk/fløde) og så 2 spsk. chiafrø. Det blanding er altid den jeg laver en base ud fra. Så kan man tilsætte alverdens frugter, bær, nødder og lignende i grøden.
Chiagrød med skyr og vanille
chiagrød med vanille
Ingredienser
- 2 dl skyr
- 1 tsk. vanillepulver eller vanillesukker
- 2 spsk. chiafrø
Fremgangsmåde
- Vend skyr med vanille og rør med chiafrø.
- Kom låg på beholderen og kom på køl i minimum 6 timer
Opskrifter med chiafrø
Chiagrød er så dejlig nemt at lave. De små frø røres sammen med den væske du nu foretrækker eller har på lager.
Alt fra frugtyoghurt, skyr, græsk yoghurt eller sågar til mælk. Vælger du at lade chiafrøene ligge i mælk, bør du tilsætte lidt fløde eller tage halvt mælk – halvt yoghurt. Bruger du kun mælk risikerer du en meget flydende chiagrød. Og det har så ligesom ikke noget med grød at gøre!
Friske bær, hakkede nødder, kakaonibs, tørrede gojibær og andre sunde sager er noget du med fordel enten kan vende din chiagrød med inden du lader grøde trække nogle timer- eller vente og blot komme på toppen ved servering. Det er læks!
Chiafrø kan du også komme i dig bagværk, som for eksempel kager (kage med chiafrø og appelsin)
eller du kan komme den på toppen af en råkost som den her (råkost med rødbeder og chiafrø)
Du kan også drysse chiafrø på dit bagværk for en sprød overflade (Lækre pølsehorn med drys af chiafrø)
Mulighederne er mange og det er blot at forsøge sig frem eller finde masser af inspiration på lækre opskrifter med de små lækre frø, som stammer fra planten Salvia hispanica.
Kh, Benedicte
0 kommentarer