Chokoladekage med kikærter

Opskrifter på kager, Sund(ere) kager

Kikærtekage. En kikærtekage som smager super dejligt og som blot er sødet med honning og mørk chokolade.

Vild med kager? Men også vild med sund(ere) kager? Så håber jeg, at du vil give den her opskrift en chance. Jeg selv har lidt optur over, hvor skønt det er at man kan bage en glutenfri kage, hvor eneste slags mel er blendet kikærter og sødemiddel er honning og chokolade med højt kakaoindhold. Det er godt. Så det sagt.

En glutenfri kage med kikærter har jeg klar til dig. Og jeg har glædet mig til at dele den med dig. Fem ingredienser skal du bruge og så er du klar til at  bage en kage, som er så lækker og blot smager af et stykke til og et stykke til og…..

Og som altid har jeg et velvilligt testpanel på banen herhjemme. Fiire styks unger siger ikke nej tak til at smage et stykke nybagt chokoladekage, når den står klar på køkkenbordet, serveret sammen med stykker af friskskåret frugt.

 

Kogte kikærter eller kikærter på dåse

En opskrift på kikærtekage som er så nem og ligetil og tager under en time fra start til slut. Det kræver blot en portion kogte kikærter klar. Jeg gør gerne det at jeg lægger en hel pose med kikærter i blød, koger dem og så fryses de ned. På den måde har jeg altid kikærter klar.

Jeg har endnu til gode at bage den her kage med kikærter med dåsekikærter. Så desværre kan jeg ikke sige dig, hvordan det fungerer. Men mit umiddelbare bud er, at det vil fungere fint. Husk da at det er drænet vægt i kikærter, så du skal nok bruge et par dåser afhængig af vægt på dåserne selvfølgelig.

Valg af chokolade i kikærtekage

Jeg er blevet ret begejstret for den hel mørke chokolade fra Lindt, som har et kakaoindhold på hele 90 procent. Den smager  dejligt og er velegnet i en kage som den her. Men du kan sagtens bruge andre former for mørk chokolade, som  du er glad for.

Kage med kikærter

Kage med kikærter

Kage med kikærter

Opskrift på glutenfri kage med kikærter. Sukkerfri kikærtekage blot sødet med honning
Print opskrift Pin opskrift
45 minutter
Antal: 12 personer

Ingredienser

  • 510 gram kogte kikærter
  • 160 gram mørk chokolade
  • 4 stk. æg
  • 4 spsk. honning
  • 1 tsk. natron

Fremgangsmåde

  • De kogte kikærter blendes med æg i en foodprocesser eller blendes til blandingen er helt blendet.
  • Smelt den mørke chokolade over vandbad.
  • Blend den smeltede og let afkølede chokolade i massen med æg. Tilsæt honning og natron. Blend sammen og kom i en smurt springform på ca. 30 cm. i diameter.
  • Bages i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 35 min. til dejen er fast, når der trykkes let i midten af kagen.
  • Jeg serverer kagen med friske bær og frugt, men skal den være særlig festlig kan den serveres med smeltet mørk chokolade, som kommes over den færdigbagte og let afkølede kage.

Kage med kikærter

Du vil måske være interesseret i disse opskrifter:

Skønne daddelkugler med gojibær…Sund avocado browniesSund nutella med dadler

Kage med kikærter

Tak fordi du læste med. Det gør mig super glad.

Jeg håber du kan bruge opskriften og bliver lige så begejstret som jeg er for den lækre kikærtekage med chokolade. Du må meget gerne sende stjerner afsted eller smide en kommentar på opskriften. På den måde kan andre se, at den er godkendt og afprøvet. Og så er det også en måde for mig og dig at drikke/have en  lille og kort kaffeaftale sammen 🙂

Vi tales ved, 

Kh, Benedicte  🤍

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest