Asparges med parmesan

Alt det andet, Vegetariske retter

Dampet asparges med parmesan

Vild med asparges? Det er jeg. De sprøde og grønne stængler kan tilberedes og nydes året rundt. Den her opskrift på dampet asparges med parmesan er så nem og tager ikke mere end maksimalt 20 minutter fra start til slut og er det perfekte tilbehør til både sommer og vinterens retter.

Der er en gylden grundregel med asparges. De må aldrig overkoge. Her går vi efter jo kortere devisen, jo kortere tilberedning, desto bedre resultat.

De skal bevare deres bid og grønne farve. Derfor bør du også fjerne bådet låg og vand fra gryden, lige så snart de er færdigdampet. Ellers risikerer man en grålig og kedelig farve på de ellers så smukke stængler.

 

Dampet asparges med parmesan

Dampet asparges med parmesan

Dampet asparges med parmesan

Opskrift på dampet asparges med parmesan og flagesalt
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram grønne asparges
  • 2 spsk. god olie
  • 6 spsk. revet frisk parmesan
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Flæk enden af aspargesene. Det er der hvor de naturligt slipper selv. Skyl.
  • Kom i en gryde med en smule vand i bunden sådan at de nederste er dækket. Damp under låg i ca. 40- 60 sekunder. De skal beholde bid og grønne farve. Kom i et fad.
  • Fordel revet parmesan og olie over de lune asparges og drys flagesalt herover. Servér.

Andre opskrifter

Æggekage med asparges, Asparges i baconsvøb,

 

Benedictes mad på de sociale medier

Er du, ligesom mig, vild med nemme og lækre mad og kageopskrifter? Så tror jeg da lige at du er kommet til det rette sted!

På både pinterest, Facebook og Instagram deler jeg mine nyeste opskrifter. Du er velkommen til at finde mig herinde. Det er kun hyggeligt 🙂

Du er også velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift fra mig. Det gøres her på siden. Helt kvit og frit!

Hilsen Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest