Dampet asparges med parmesan
Vild med asparges? Det er jeg. De sprøde og grønne stængler kan tilberedes og nydes året rundt. Den her opskrift på dampet asparges med parmesan er så nem og tager ikke mere end maksimalt 20 minutter fra start til slut og er det perfekte tilbehør til både sommer og vinterens retter.
Der er en gylden grundregel med asparges. De må aldrig overkoge. Her går vi efter jo kortere devisen, jo kortere tilberedning, desto bedre resultat.
De skal bevare deres bid og grønne farve. Derfor bør du også fjerne bådet låg og vand fra gryden, lige så snart de er færdigdampet. Ellers risikerer man en grålig og kedelig farve på de ellers så smukke stængler.
Dampet asparges med parmesan
Dampet asparges med parmesan
Ingredienser
- 500 gram grønne asparges
- 2 spsk. god olie
- 6 spsk. revet frisk parmesan
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Flæk enden af aspargesene. Det er der hvor de naturligt slipper selv. Skyl.
- Kom i en gryde med en smule vand i bunden sådan at de nederste er dækket. Damp under låg i ca. 40- 60 sekunder. De skal beholde bid og grønne farve. Kom i et fad.
- Fordel revet parmesan og olie over de lune asparges og drys flagesalt herover. Servér.
Andre opskrifter
Æggekage med asparges, Asparges i baconsvøb,
Benedictes mad på de sociale medier
Er du, ligesom mig, vild med nemme og lækre mad og kageopskrifter? Så tror jeg da lige at du er kommet til det rette sted!
På både pinterest, Facebook og Instagram deler jeg mine nyeste opskrifter. Du er velkommen til at finde mig herinde. Det er kun hyggeligt 🙂
Du er også velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift fra mig. Det gøres her på siden. Helt kvit og frit!
Hilsen Benedicte
0 kommentarer