Den bedste blommekage – så saftig og lækker, men samtidig så hurtig at røre sammen. Det er en perfekt måde at få brugt nogle af de blommer man måtte have i overskud, enten fra eget blommetræ eller fra købeblommer.
Jeg har desværre ikke noget blommetræ mere, så jeg må købe mig til dem og den her opskrift på den bedste blommekage kom, da jeg havde nogle ret kedelige og overmodne blommer liggende der. For modne må de geren være, når blommekagen tilberedes. På den måde bliver kagen mest saftig.
Den bedste blommekage
Den bedste blommekage
Ingredienser
- 90 gram blødt smør
- 180 gram sukker
- 3 stk æg
- 175 gram hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- 2 tsk vaniljeskker
- 200 g blommer- i både
- 3 spsk kanelsukker
- evt lidt perlesukker(kan undlades men giver en sprød overflade)
Fremgangsmåde
- Sæt ovn på 180 grader ved varmeluft eller 200 grader ved alm. ovn
- Pisk æg og sukker luftigt og pisk så det bløde smør ved.
- Vend mel med bagepulver og kom i dejen med vaniljesukker
- Pisk til en samlet dej
- Kom dejen i en smurt tærtefad(ca. 30 cm I diameter) og fordel blommebåde herpå. Fordel kanelsukker og evt. lidt perlesukker. Bages i midten i ca. 30 min til kagen er let gylden og giver efter for et let tryk når der trykkes i midten.
- Nyd den lune eller afkølede kage med vaniljeis, flødeskum, vaniljeskyr eller blot som den er
Andre opskrifter på kager, som kunne friste…
For kager må der til og kager kan gøre selv den mest gnavne person glad igen. For så er det og sådan har det altid været….
Jeg elsker at bage og det gør du måske også. Og skulle du have lyst til at finde mere inspiration til lækre hjemmelavede kager kan du søge videre herinde i min kageverden eller kigge nærmere på nedenstående…
Saftig blommekage, Pærekage med marcipan, Gammeldags æblekage med makroner
Flere opskrifter
Så er du velkommen til at gøre som andre før dig. De har nemlig skrevet deres mail op i den grå kasse på forsiden der hedder nyhedsbrev. På den måde får man en mail, når der er ny mad eller kageopskrift klar fra mig. Helt kvit og frit naturligvis
Mange hilsner fra Benedicte
0 kommentarer