Blommekage med kokos – den rene bagefryd er den her opskrift på en saftig blommekage. Ingredienslisten er ikke så lang, den bliver dejlig saftig og  resultatet er en blommekage, så sød, frisk og lækker. Du kan desuden bruge både frosne eller friske blommer med lige godt resultat. 

De sidste blommer er hevet af træet og jeg udstener de sidste, halverer dem og lægger dem lagvis i fryseren. På den  måde har jeg blommer til langt inde i vinteren. Så kan der laves alt fra sirup, saft, kager og marmelade.

Blommekage med kokos

Blommekage med kokos

Blommekage med kokos

Blommekage med kokos

Den bedste opskrift på en Blommekage med kokos mel - saftig og lækker. Servér kagen med creme friache, skyr, flødeskum eller vanilleis eller lige hvad du foretrækker.
Print opskrift Pin opskrift
50 minutter
Antal: 8 portioner

Ingredienser

  • 230 gram blommer(i mindre tern)
  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 2 stk. æg(mellem størrelse)
  • 120 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Kokostop

  • 50 gram sukker
  • 50 gram smør
  • 100 gram kokosmel
  • 2 spsk. hvedemel

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 gradervarmeluft eller 200 grader alm. ovn. (jeg bruger varmeluft)
  • Halvér blommer og kassér sten. Skær i tern.
  • Pisk æg, sukker og afkølet smeltet smør luftigt. Vend bagepulver med hvedemel og pisk med.
  • Kom dejen i en springform enten smurt med smør eller beklædt med bagepapir.

Kokostop

  • Ælt sukker, smør, kokosmel og mel sammen og fordel over kagen.
  • Sæt i midten af ovnen og bag i ca. 30- 35 minutter til kagen er gylden. Er kagen ikke helt gennebagt, men tilpas gylden kan den dækkes med folie eller bagepapir på overfladen de sidste 5-10 minutter.
  • Server med en kugle vanilleis, skyr rørt op med vanillesukker, flødeskum eller creme fraiche - 5-8-18 eller 38 %. Du bestemmer.

Noter

Den her kampskrift på blommekage med kokosmel er ganske enkel at gå til. Ingredienser på både dej og topping kan ses lige her. Den består af et basislager af bageartikler. Blot blommer bør du anskaffe dig. Du kan bruge både frosne og friske blommer til blommekagen.
Blommekage med kokos

Blommekage opskrift

Det smarte ved den her blommekage opskrift er at fyldet ikke lægger sig i bunden, men fordeler sig i dejen, under bagning. Den søde kokosmel, giver sødme, sprødhed og saftighed til dejen og jeg synes den er lige som jeg godt kan lide det. Du kan nyde kagen som den er, men du kan peppe den op ved at servere den med flødeskum eller lignende.

Kagen holder sig frisk i et par dage på køkkenbordet og kan også varmes op i microovnen i kort tid efter et par dage. Så bliver den næsten så god som ny!

Kan jeg skifte blommerne ud med andre frugter?

Ja, da. Det kan du sagtens. Udstenet kirsebær eller stykker af modne stykker pærer eller æbler. Eller du kan prøve dig frem. For det meste lykkedes det, hvis man leger kreativ og prøver sig frem. Blot du holder dig til mine grundmål, kan jeg bare anbefale dig at gå i gang.

saftig blommekage

Benedictes kagefavoritter

Kan du vælge dine favoritter, Benedicte?

Nej. Det må du ikke bede mig om. Jeg kan ikke udvælge dem, men jeg kan da linke til bare nogle af de opskrifter jeg er rigtig begejstret for.

God fornøjelse i køkkenet derhjemme.

“At bage er sjovt. At spise resultatet er endnu sjovere”!

Æblekage med mascarpone creme,

Pærecrumble- skøn og nem pærekage med smuldredej

Blommekage – lækker og nem opskrift

Blommekage med kokos Blommekage med kokos

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest