Blommekage med kokos – den rene bagefryd er den her opskrift på en saftig blommekage. Ingredienslisten er ikke så lang, den bliver dejlig saftig og resultatet er en blommekage, så sød, frisk og lækker. Du kan desuden bruge både frosne eller friske blommer med lige godt resultat.
De sidste blommer er hevet af træet og jeg udstener de sidste, halverer dem og lægger dem lagvis i fryseren. På den måde har jeg blommer til langt inde i vinteren. Så kan der laves alt fra sirup, saft, kager og marmelade.
Blommekage med kokos
Blommekage med kokos
Ingredienser
- 230 gram blommer(i mindre tern)
- 100 gram sukker
- 100 gram smør
- 2 stk. æg(mellem størrelse)
- 120 gram hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Kokostop
- 50 gram sukker
- 50 gram smør
- 100 gram kokosmel
- 2 spsk. hvedemel
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 gradervarmeluft eller 200 grader alm. ovn. (jeg bruger varmeluft)
- Halvér blommer og kassér sten. Skær i tern.
- Pisk æg, sukker og afkølet smeltet smør luftigt. Vend bagepulver med hvedemel og pisk med.
- Kom dejen i en springform enten smurt med smør eller beklædt med bagepapir.
Kokostop
- Ælt sukker, smør, kokosmel og mel sammen og fordel over kagen.
- Sæt i midten af ovnen og bag i ca. 30- 35 minutter til kagen er gylden. Er kagen ikke helt gennebagt, men tilpas gylden kan den dækkes med folie eller bagepapir på overfladen de sidste 5-10 minutter.
- Server med en kugle vanilleis, skyr rørt op med vanillesukker, flødeskum eller creme fraiche - 5-8-18 eller 38 %. Du bestemmer.
Noter
Blommekage opskrift
Det smarte ved den her blommekage opskrift er at fyldet ikke lægger sig i bunden, men fordeler sig i dejen, under bagning. Den søde kokosmel, giver sødme, sprødhed og saftighed til dejen og jeg synes den er lige som jeg godt kan lide det. Du kan nyde kagen som den er, men du kan peppe den op ved at servere den med flødeskum eller lignende.
Kagen holder sig frisk i et par dage på køkkenbordet og kan også varmes op i microovnen i kort tid efter et par dage. Så bliver den næsten så god som ny!
Kan jeg skifte blommerne ud med andre frugter?
Ja, da. Det kan du sagtens. Udstenet kirsebær eller stykker af modne stykker pærer eller æbler. Eller du kan prøve dig frem. For det meste lykkedes det, hvis man leger kreativ og prøver sig frem. Blot du holder dig til mine grundmål, kan jeg bare anbefale dig at gå i gang.
Benedictes kagefavoritter
Kan du vælge dine favoritter, Benedicte?
Nej. Det må du ikke bede mig om. Jeg kan ikke udvælge dem, men jeg kan da linke til bare nogle af de opskrifter jeg er rigtig begejstret for.
God fornøjelse i køkkenet derhjemme.
“At bage er sjovt. At spise resultatet er endnu sjovere”!
Æblekage med mascarpone creme,
Pærecrumble- skøn og nem pærekage med smuldredej
Blommekage – lækker og nem opskrift
0 kommentarer