Pærekage med marcipan

Kager

 

Pærekage – nem og lækker kage med pærer og marcipan

Pærekage er en skøn og dejlig kage, der bages med masser af pærer og lidt marcipan, som sammen laver et rigtig godt miks. Det giver en ret saftig kage med pære.

I denne her pærekage opskrift har jeg benyttet conference pærer, men du kan sagtens bruge den sort du har liggende på lager, fx. Clara Friis pærer. Dejen er ret hurtig at røre sammen og resultatet er så godt. Pærerne tilfører så meget  saft til kagen og det er bare så vanvittig godt. Og i skrivende stund sidder jeg virkelig og undrer mig over at jeg ikke bager den her pærekage lidt ofte for nøøøøj den er altså ret læks.

Pærekage Pærekage

Overmodne pærer opskrift

Alle slags pærer passer så fint i pærekagen. Du kan også bruge dåsepærer, hvis det er det du har liggende. I så fald ville jeg trække 50 gram sukker fra kagen, så den ikke bliver for sød.

Det hænder, at man ender med at have nogle overmodne pærer liggende. Pærer som er blevet for bløde til at spise, som de er. Så er det helt oplagt at røre en dej til pærekagen sammen og sende de bløde pærer ovenpå. Så får de en sidste chance for at blive spist i stedet for at blive smidt ud. Overmodne pærer er lækre i kager, da sukkerindholdet er større end de mere hårde og let umodne pærer.

Marcipanen jeg benytter er en hel klassisk en af slagsen. Jeg gør gerne det at jeg køber et større parti, når butikkerne forsøger at komme af med dem, typisk i februar måneder. Sådan en måneds tid eller to efter jul. Så kommer jeg dem i fryseren og tager dem op efterhånden, som de skal bruges i kagerne. Den kan snildt holde sig i en seks- otte måneder.

Opskriften på kage med pære rækker snildt til 6 personer, men op til 12, hvis man får et enkelt stykke. Servér kagen med creme fraiche eller letpisket flødeskum. Er kagen til dessert, kan den serveres med en kugle god vanilleis. Enkelt og super forfriskende.

Pærekage

Pærekage

 

Kage med pærer og marcipan

Ingredienser til pærekage

Pærekage

Skøn opskrift på en nem kage med pærer og marcipan
Print opskrift Pin opskrift
1 t
Antal: 12 stykker

Ingredienser

  • 200 gram smør (smeltet)
  • 180 gram sukker
  • 3 stk. æg
  • 150 gram mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 100 gram marcipan- i mindre stykker
  • 2 stre pærer(eller tre mindre)
  • 2 spsk. perlesukker(eller alm. sukker)

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 180 grader varmeluft
  • Skræl pærer og skær i mellem tynde både.
  • Skær marcipan i tynde skiver eller små tern.
  • Smelt smør let.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse og pisk så det smeltede eller bløde smør med.
  • Vend mel med bagepulver og vanillesukker og pisk med.
  • vend marcipan i dejen og kom i en smurt springform på ca. 22-25 cm i diameter.
  • Læg pærer på kagen og pres dem let ned, så nogle af stykkerne kommer let under dejen.
  • Drys med perslesukker eller almindelig sukker.
  • Sæt i midten af ovnen ca. 24 min. til pærekagen er gylden.
  • Servér den lune kage med creme fraiche, flødeskum eller måske vanilleis.

opskrift_paerekage

Lad den færdigbagte pærekage køle let af inden den serveres. Den  smager dejligt både lun og kold. Du spiser sikkert den hele af pærekagen med det samme, meeeen skulle der være rester kan den både fryses ned eller komme i køleskabet, hvis den spises færdigt dagen efter den er bagt.

Se i øvrigt også mine opskrifter på de her kager med frugt:

 Æblekage med sprød smuldredejDen lækreste varme æblekage med makronfyldBagt æblekage i lag.

Tak fordi du læste med,

 Jeg håber du bliver lige så glad for opskriften, som jeg er. Du er velkommen til at dele opskriften på de sociale medier. Du kan finde mig på både Facebook, Instagram og pinterest. Jeg elsker når mine opskrifter bliver delt og derfor kan nydes af flere og flere …. 

Kh, Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

1 Kommentar

  1. VenterPaaVinBlog

    Vi har haven fuld af spiseklare pærer – den opskrift skriver jeg bag øret 🙂

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest