Den bedste tiramisu – cremet, lækker og velsmagende sød sag. En skøn dessert fra det italienske køkken. Jeg tror at jeg er kommet frem til at tiramisu er blevet en af mine yndlingsdesserter efterhånden. Den kan laves på flere måder og stadig smage skønt. Den her udgave af en tiramisu er dog min favorit. Den er så cremet og selvom den indeholder både mascarpone og fløde, som ellers er lidt tunge ingredienser, synes jeg at den er let, luftig og elegant.
Jeg elsker en god kop kaffe og har du det på samme måde som mig, vil du givetvis kunne lide en tiramisu dessert. Du kan vælge at portionsanrette den, men du kan også gøre som jeg gør og lave den i et fad. Så kan man nappe lige præcis den størrelse kage man har lyset til 🙂
Til en italiensk tiramisu opskrift, bruger jeg gerne en god stærk kaffe. Det kan være en hjemmelavet espresso, men det kan også være afkølet kaffe fra kaffemaskinen. Men smage af kaffe, det skal den. Både fløde og mascarpone tager jo noget af smagen. Jeg kan rigtig godt lide en italiensk amaretto likør, så har du den på lager kan den bruges. Ellers kan en anden kaffelikør sagtens bruges også.
Velbekomme!
Den bedste tiramisu
Den bedste tiramisu
Ingredienser
- 1,5 dl. sukker
- 6 stk æggeblommer
- 4 dl letpisket fløde
- 2 spsk amaretto eller anden kaffelikør
- 200 gram mascarpone
- 20 stk savoyardkiks- også kaldet ladyfingers
- 2 dl stærk kaffe
- Lidt kakaopulver til pynt (1-2 spsk)
Fremgangsmåde
- pIsk æggeblommer og sukker til luftigt
- Vend pisket flødeskum, likøren og mascarponen i
- Kold eller lunken kaffe kommer i en dyb skål og kiksede dyppes heri til bløde.
- Læg lagvis med mascarponecremen i et fad eller i portionskåle. Kom kakaopulver igennem en si på toppen. Lad den Gerne stå i op til en to-fire timer før servering.
Noter
Andre opskrifter på lækre desserter
Der er da ikke noget bedre end at slutte måltidet af med en sød og frisk dessert, vel?
Det her er mine bud på nogle af mine andre favoritter 🙂
Opskrift på pære belle helene, jordbærdessert med bastognekiks- no bake
0 kommentarer