Enchiladas med kylling er bare så lækkert. At det også hitter hos alle fire unger gør den ikke mindre lækker. Det er altid dejligt at sende god mad på bordet, som alle gerne spiser. Uanset om man er 4 år eller 15 år, som vores mindste og vores ældste er.
Enchiladas kan laves enten helt vegetarisk eller med kylling eller oksekød.
Indtil videre er favoritudgaven den her med kylling.
Opskriften på enchiladas med kylling rækker til 10 pandekager, hvilket nok svarer til 4-6 personer? Selvfølgelig alt afhængig af, hvor meget I spiser : ) De er faktisk ret nemme at lave, så der er hurtigt mad på bordet til den sultne familie.
Tortillas er og bliver et hit herhjemme, så når børnene selv står for at lave mad, er det meget ofte mexikanske pandekager der er på menuen. Er du ligeså vild med smeltet ost som os, kan du sagtens bruge lidt mere ost. Masser af ost….. Vi ELSKER det…
Sorte bønner smager ret godt i den omgang enchiladas, men da ungerne er knap så begejstret til sætter jeg blot en dåse sorte bønner til halvdelen af fyldet. Det kan du gøre som du synes.
Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af og bliver lige så begejstrede for retten som vi er.
Sådan laver du en omgang enchiladas med kylling.
Enchiladas med kylling
enchiladas med kylling
Ingredienser
sauce
- 2 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 400 ml hakkede tomater(1 dåse ell karton)
- 1 tsk. cayennepeber
- 3 tsk. spidskommen
- 3 tsk. paprika
- 1 stk. boullionerning(okse, urte eller grøntsags)
- 0,5 dl vand
Fyld
- 1 stort løg eller to mindre(finthakket)
- 2 fed hvidløg(finthakket)
- 600 gram kyllingekød(inderfilet ell. bryst i mindre bidder)
- 2 tsk. spidskommen
- 1,5 tsk. kanel
- 1 stk tomatpure(140 gram)
- 1 dåse sorte bønner(kan undlades)
- 250 gram revet cheddar eller mozarella
- 1 dl. majskerner(frost eller dåse)
tortilla
ca. 10 stk
creme fraiche, avocadostykker og evt. koriander til servering.
Fremgangsmåde
- Start med fyld.
- Skræl løg og hak mellem fint.
- Fin hak hvidløg.
- Varm en gryde eller wok med olie og tilsæt løg og hvidløg. Vend rund på mellem til høj varme i ca et par minutter. Det må ikke brænde på eller blive brun.
- Tilsæt cayennepeber, spidskommen og paprika og vend rundt.
- Kom hakkede tomater ved og tilsæt opløst boullion i varmt vand. Kom i saucen.
- Lad saucen simre i ca. 10 min under låg. Du kan vælge at blende saucen, så der ikke er klumper i. Det gør jeg, når jeg serverer den for børn. Ellers ville jeg ikke gøre det. Lav nu kyllingefyldet.
Fyld
- Pil løg og hvidløg og hak fint.
- Kom olie i en gryde og tilsæt hvidløg og løg. Lad det blive gennemsigtigt på mellemvarme et minuts tid.
- Kom kylling ved og vend rundt. Tilsæt spidskommen, kanel og vend rundt. Kom tomatpure ved. Kom majs ved
- Lad retten simre i ca. 5 minutter til kyllingen er mør. Tilsætter du sorte bønner gøres det nu- ellers undlad)
- Kom ca. 1 spsk. sauce på en tortilla. Fordel fyld på midten og kom ca. 1-2 spsk. ost over. Rul sammen og kom i et ildfast fad.
- Fordel den øvrige sauce over pandekagerne og drys med yderligere revet ost. Sæt i ovnen på 200 grader og gratinér osten i ca. 15 min.
- Server de lækre enchiladsa med frisk koriander eller persille på toppen og server med creme fraiche og avocadobidder.
Den her opskrift på enchiladas er en af dem man får lyst til at lave igen og igen og igen og…..
Den smager super godt, kan laves i forvejen er børnevenlig og tilsættes alverdens grønne sager, hvis man er til det. Det er jeg. Men da vi her på matriklen har flere børn, som stadig ikke er så glad for alt for mange varme grøntsager i maden, undlader jeg det og laver i stedet en god mexi salat til. Du kan kan servere en Guacamole eller bare en skålfuld gnavegrønt ala gulerodsstænger, peberfrugt og agurkestave. Den her Enchiladas med kylling er den nemmere udgave af den. Alligevel har den masser af dejlig smag. Du kan også lade sauce simre i længere tid eller som sagt tilsætte alverdens grønne sager i fyldet for en grønnere udgave.
Enchiladas med kylling kan laves i forvejen, og kan også fryses. Så er det nemt lige at sende i ovnen ved spisetid. Lav gerne rigeligt af saucen til enchiladas – gerne to gange portionen, så kan du fryse den. Det gør det nemt, næste gang du får lyst til at lave en portion enchiladas med kylling.
Den er fantastisk børnevenlig den her ret, men er lige så meget en ret jeg kan finde på at smække på bordet ved uformelt besøg af venner og familie. Så vil jeg gøre lidt ekstra ud af tilbehør og lave en stor portion avocadosnask til! Enhver anledning til at servere og spise avocado må der til!
Mexi mad
Vild med mexikansk mad?
Se mere her:
Denne her gigantiske mexikanske pandekage er så sjov at lave for ungerne. Og spise vel at mærke!
Se mere her, hvis du vil se hvor nemt det er at lave sine egne mexikanske krydderier til maden.
Benedictesmad.dk på de sociale medier
Har du lyst til at se mere fra mig, når der er nye opskrifter?
Så kan du finde mig på :
pinterest, facebook eller instagram. Det ville være så fedt, om du #benedictesmad, hvis du prøver nogle af mine opskrifter af.
Mange hilsner,
Benedicte 💜
Hej Benedicte! Denne opskrift ser interessant ud, men inden jeg kaster mig ud i den, så er der lige nogle uklarheder/spørgsmål du måske kan opklare:
1) under saucen står at man skal lave en boullion af ” 1 stk bouillon (okse, urt eller grøntsags)” (går ud fra der menes en bouillonterning?) og 0,5 dl vand: Skal man kun bruge en halv deciliter vand? Det bliver i så fald en stæk bouillon … på den anden side giver en halv liter vand, som jo er det normale ift en bouillonterning, vel en meget tynd sauce?
2) I ingredienslisten under fyld nævnes intet om majs, men under “Sådan gør du” står under pkt 3 … Kom majs ved. Der skal altså også majs i – hvor meget vil du mene?
mvh poul b. hansen
Hej Poul,
Tak for din kommentar 🙂
Ja, det er korrekt med en boullionerning. Der er jo også tomatsauce i, som står i stedet for vand.Så den bliver ikke stærk eller for salt. 1 dl. majs. skal der i (er tilføjet)
aller bedste hilsner, Benedicte