Flødeboller med marcipanbund

Hjemmelavet slik

Hjemmelavet flødeboller med marcipan

Med en bund af marcipan smager de her flødeboller med marcipa SÅ godt. Hvis du ikke endnu er begyndt at producere  dine egne flødeboller, synes jeg du skal prøve det af.

Det er ganske nemt, kræver blot få ingredienser og  tager faktisk ikke så meget af din tid, særligt når du laver flødebollerne med denne bund af marcipan. Det er luksus udgaven- og det er også den nemmeste, da du ikke skal “bage en bund”.

Det  der tager mest af din tålmodighed er, når skummet(æggehviderne+sukkermassen) skal piskes luftigt. Det tager  8-10 minutter af din tid, men det lønner sig. Tro mig det gør!

Flødeboller med marcipanbund :

 

lækre flødeboller med marcipanbund

Flødeboller med marcipanbund

nemme og lækre flødeboller

Flødeboller

Hjemmelavet flødeboller. Så nemt er det at lave dine egne hjemmelavede flødeboller.
Print opskrift Pin opskrift
1 t 25 min
Antal: 15 flødeboller

Ingredienser

  • 250 gram sukker
  • 115 gram glykosesirup
  • 150 gram æggehvider(svarer til 3 bægre past. æggehvider)
  • 65 gram vand

chokolade

  • 350 gram smelte chokolade

Fremgangsmåde

  • Bruger du marcipanbunde skæres de i runde skiver og bages på ca. 175 grader varmeluft i ca. 8 min. Afkøl.
  • Kom vand, sukker og glykosesirup i en gryde og sæt i kog.
  • Brug gerne et sukkertermometer og kog sukkerlagen til den er præcis 117 grader.
  • I mellemtiden piskes æggehvider helt stive, til der ligesom dannes bølger eller toppe i den stive æggehvide.
  • I en tynd stråle hældes sukkerlagen i hviden. Der piskes nu i mindst 8 min. Massen bliver nu mere og mere fast i det. Det er vigtigt at der piskes i alle minutter, da det sikrer at flødebollerne ikke løber ud, men bliver på bunden som vi ønsker det.
  • Kom i en sprøjtepose fx. med en stjernetylle og fordel massen på ca. 15 bunde.
    Lad flødebollerne hvile på køkkenbordet i ca. 1 time, så de kan sætte sig og fyldet blive let faste. På den måde er de nemmere at overtrække

Chokolade

  • Smelt chokolade over vandbad. Kom en flødeboller på en gaffel ogg kom over en skål. Skålen med chokoladen hældes forsigtigt over og løber så ned i den anden skål, sådan at chokoladen kan genbruges igen.
  • Opbevar i ca. 1 uge ved en temperatur på ca. 16 grader, hvis muligt.

Hjemmelavede flødeboller

Der er bare ikke et øje tørt, når du serverer de her hjemmelavet flødeboller.  Når du først er kommet i gang er det slet ikke så svært at lave dem selv. De kan til med tilsættes alverdens smage alt efter smag og årstid. Det smager bare så godt og luksus agtig.

Ved juletid kan der pyntes med grøn kokosmel. Er du lakridselsker kan jeg anbefale at komme en smule lakridspulver i sukkermassen. Frysetørret hindbær er også meget velegnet. Prøv dig frem. Hvad er din favorit?

 

Påskeflødeboller.

De her flødeboller er lavet ud fra samme grundopskrift, men er så  pyntet med kokosmel vendt med gul frugtfarve og massen pisket med en smule gul farve. De færdige flødeboller er så pyntet med små sukkerøjne. Men det er jo ikke strengt nødvendigt.

God fornøjelse…

Flere opskrifter

Vild med at lave hjemmelavet slik i eget køkken? Så er nogle af de her opskrifter måske noget for dig.

Popcornslik – med chokolade og karamelLækre slik hapserePebermyntebolcher – så nemt er det!

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest