Græskarkage – svampet og helt vidunderlig lækker kage med græskar. Jeg kommer fyldet af et bagt hokkaidogræskar i og det giver en uimodståelig lækker, blød og saftig græskarkage.
Jeg synes snildt at den kan serveres helt præcis som den er, men du kan selvfølgelig også røre en klassisk frosting sammen og komme på den afkølede kage.
Det gode ved den her græskarkage er at man både kan lave til det søde og det salte køkken, når man alligevel har sendt hokkaidogræskarret i ovnen. Eller kom det bagte græskarkød i fryseren til en anden god gang.
Græskarkage
græskarkage
Ingredienser
- 1 stk hokkaidogræskar (200 gram af den blendede græskarmasse skal bruges)
- 3 æg
- 150 g sukker
- 100 g blødt smør
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk. natron
- 2 tsk vaniljepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 1 lille tsk stødt ingefær
Fremgangsmåde
- Halver græskar. Fjern kerner og kom i ovnen på 180 grader ved varmeluft. Efter ca. 20 - 25 min. tages det ud af ovnen og afkøles inden græskar afkøles og fyldet skrabes ud. Blend kort græskarkød så der ikke er klumper eller trevler i.
- Pisk æggene med sukker til luftige og kom det bløde smør ved. Pisk igen
- Vend natron og bagepulver med mel og og kom i æggemassen. Pisk vanilje, ingefær og græskarfyld ved æggemassen og kom nu mel i. Pisk let og fordel i en smurt springform på ca. 30 cm i diameter.
- Bages i midten af i ca. 35 min til gylden og til kagen giver sig, når der trykkes let på midten.
- Den afkølede kage kan nydes blot som den er eller toppes med en klassisk glasur med flormelis og vand eller en flødeostecreme.
Andre opskrifter på hjemmebag du kunne være interesseret i
Saftig squashkage med mandler, Saftige muffins med græskar og ingefær
0 kommentarer