Grødboller eller kerneboller, som de også kan hedde får den sprødeste skorpe, bid og smag. Smørret som bollerne også indeholder giver den lækreste duft, når bollerne skæres over og smager intet mindre end alt for godt.
De er fyldt med bid fra kernerne og smager perfekt til en brunch eller omgang weekendmorgenmad. Og de resterende grødboller der måtte være tilbage kan både fryses ned eller nydes i et par dage efter bagning. De holder sig nemlig friske i flere dage!
De smager fantastisk helt som de er(også uden pålæg) men kan ellers toppes med sød eller salt pålæg. Drys generøse mængder af kerner på. Det giver den sprødeste og mest knasende overflade.
Grødboller
Ingredienser
- 150 g havregryn
- 100 g smør
- 70 g græskarkerner
- 70 g solsikkekerner
- 5 dl vand
- 5 dl. mini eller letmælk
- 25 g gær
- 3 spsk honning
- 800 g hvedemel
- 2,5 tsk groft salt
topping
- ekstra kerner - som sesam og græskarkerner til drys
Fremgangsmåde
- Rør honning og gær sammen og lad stå en 5-10 minutter (mens grøden varmes op.) Grødblandingen laves ved at smør, havregryn, græskar, solsikkekerner og vand koges op til en tyk grød. Mælk tilsættes når det er kogt op, dermed køler mælken den let ned.
- Kom nu grødblandingen i gær-honningblandingen. Tilsæt mel og salt.
- Dejen skal nu æltes grundigt til gluten dannes. Det kan man se ved at dejen langsomt udvikler lange tynde "tråde".Det kan tage en 10 min i røresmaskine
- Hæv under et klæde i 2 timer.
- Sæt nu som boller med to skeer og drys med kerner
- Ovnen sættes op 250 grader ved over og undervarme og bollerne bages i ca. 14 min. til gyldne og sprøde
- tip. har du en dampovn kan bollerne bages med lav dampfunktion
Jeg holder meget af at bage!
Altså det er da måden at slappe af på?! At trylle sit egen hjemmebag frem i eget køkken er intet mindre end hverdags- eller weekendlykke! Du kan tilmed variere lidt og prøve dig frem. Bager du de her grødboller(eller kerneboller om man vil) kan du vælge at tilsætte andre slags kerner og du kan også vælge at bruge sukker i stedet for honning)Melsorten kan også skiftes ud, blot du udskifter med en anden form for mel ala minitobamel, pizzamel, tipo 00 mel eller ølandshvedemel
Andre opskrifter på lækkert hjemmebag
koldhævede boller, Skyrboller eller de her Langtidshævede yoghurtboller
0 kommentarer